sexo Napisano 6 Marzec 2006 Autor Napisano 6 Marzec 2006 witamkupilem ostatnio wykrywke start system (pozniejszy rutus) - cyklop, w kasie bida, az trzeszczy, wiec jest to uzywka.glowna jej wada to bylo to, ze sie nie wlacza. cena 200 pln. :-)po poprawieniu lutu na kabelku od zasilania, juz sie wlacza :-)ale napotkalem inny problem, wykrywka po wlaczeniu jest wzbudzona, daje sygnal, po parokrotnym przejechaniu nad jakims metalem wycisza sie i wskazuje prawidlowo, postoi chwile w bezruchu i znow sie wzbudza samoczynnie.spotkal sie ktos z czyms takim kiedys? mam zamiar jechac do rutusa, ale zanim sie wybiore (i wezme jeden wolny dzien w robocie) moze uda sie jakos rozkminic ten problem.gdyby u kogos sie dodatkowo zawieruszyla instrukcja do tego modelu, to bede bardzo wdzieczny, gdyz moj model nie byl w nia wyposazony.pozdrawiam
Romo Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 Też mam Cyklopa , ale nie mam tego problemu coś podobnego mi się dzieje jak w terenie jest wilgotno (mokra trawa itp)gdzieś mam instrukcję, ale muszę poszukać, lecz szczerze mówiąc ja swojego sprzętu się auczyłem" sam , pokrętła mam ustawione : pierwsze na maxa pozostałe dokładnie na połowie, później ewentualnie trochę kręcę nimi jak jestem w polu ale to już zależy od warunków panujących na dworze.Jedyny problem jaki miałem na samym początku to był wskaźnik trzeba na niego uważań bo jak namoknie to bida, oczywiście można bez niego żyć, poza tym sprzęt chodzi idealnie i jestem zadowolony .
Mauser Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 też mam Cyklopa i jestem zadowolony instrukcja jako taka jest mizerna wszystkiego musisz się nauczyć sam :)wyslę ci instrukcję na maila :)
Gewer Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 Witam miałem Cyklopika 2 działał ok aż do pewnego czasu dostał takiej samej głupawki co pisze Sexo.Powiem tak być może powstały zimne luty na płytce drukowanej lub poprostu jakiś z elementów elektroniki zaczyna juz padać.Ogólnie mówiąc Cyklopiki są ok ja byłem z niego bardzo zadowolony obecnie uzywam Solarisa ale to juz inna bajka niz potrzciwy Cyklopik :)Moja rada dla ciebie Sexo to skontaktój się z Rutusem powiedz mu objach powinień coś doradzić i pomóc.Jak nie to wyslesz do niego sprzecik on się zna i powinien dojść co jest nie tak.pozdr. Gewer
sexo Napisano 7 Marzec 2006 Autor Napisano 7 Marzec 2006 dzieki za rady, trza sie bedzie udac do Arka do Gdyni, bo do poprawiania lutow to moze i reka dala by rade, ale sprzetu brak. najbardziej sie obawialem co by cewa nie wyla walnieta.za namiastke instrukcji bylbym bardzo hepi dla was :)chyba w next tydzien wypad do 3miasta.dam znac co za dolegliwosc zostala stwierdzona.pozdro
pik78 Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 Cyklon( czy jak kto woli Cyklop ) ? Znany mi sprzęt :)Właczasz sprzet ,zaczyna wyć ,przycisnij przez pare sekund zerowanie ( czerwony przycissk ) i dziala idealnie !Dobrze tez jest jak kabeljest dokladnie owiniety wokol rorki.Ogolnie dobry sprzet ale tylko w moim wypadku na militarkę !Instrukcja wformie 2 kartek formatu notesowego to skandal :\\
sexo Napisano 11 Marzec 2006 Autor Napisano 11 Marzec 2006 niestety pik-u, opcja z zerowaniem nie dawala i nie daje skutku. czekam na wolniejszy tydzien w robocie i smigam na serwis. przy takiej pogodzie nie ma co sie spieszyc :)panowie, jak tam z namiastka instrukcji?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.