sloneczny Napisano 4 Marzec 2006 Autor Napisano 4 Marzec 2006 Zamierzam kupić wykrywacz i zwracam się z pytaniem do forumowiczów Jaki wykrywacz Twoim zdaniem ma najlepszy stosunek ceny do sprzetu?" Biorąc pod uwagę wszystkie wykrywacze dostępne na naszym rynku. Proszę o zwięzłą odpowiedź i krótkie podsumowanie, dlaczego ten a nie inny?
VanWorden Napisano 4 Marzec 2006 Napisano 4 Marzec 2006 Witam!Zdecydowanie najlepszy taki stosunek ma Jabel:)Za 2 stówki masz sprzęt który na serio wykrywa metale, który jest nieźle wykonany i którym możesz znaleźć najprawdziwsze w świecie skarby.. Mówię całkiem serio, ale domyślam się, że chodzi Ci o nieco droższy sprzęt?W grę wchodzą też używane?PozdrawiamVW
anRO Napisano 4 Marzec 2006 Napisano 4 Marzec 2006 Moze troche inaczej.Bardzo zblizone ceny w Kraju do tych z USA.Takie marki jak Tesoro i Garrett zwlaszcza u przedstawiciela na poludniu kraju.
sloneczny Napisano 4 Marzec 2006 Autor Napisano 4 Marzec 2006 Do anRO. Pytałem o konkretny model, bo Garrett czy Tesoro nic nie mówi, te firmy mają kilkanaście modeli w swojej ofercie w różnych cenach. Do VanWordena Wcale nie chodzi mi o modele z wyższej półki, pytam ogółem. Tak, w grę wchodzą także używane modele.
Jacek P Napisano 4 Marzec 2006 Napisano 4 Marzec 2006 Jeśli szukasz militariów, to dobry stosunek do ceny ma HS-3. Jeśli szukasz kolorku, to Ace250 też nie wypada źle.Ja zauważyłem, że nie ma tu czegoś takiego, że kupisz Mercedesa w cenie Fiata. Zawsze coś za coś - często im większy zasięg, tym wyższa cena - patrz cena za minelab explorer czy też whites XLT. HS czy też Ace250 nie mają rewelacyjnych zasięgów, ale za to mają adekwatną do ich osiągów cenę. Explorer czy XLT są droższe, ale też się to objawia największym zasięgiem.Podobno dobry zasięg i inne funkcje ma Solaris. Nie jest drogi. Więc rozważ i tę ofertę.
sloneczny Napisano 4 Marzec 2006 Autor Napisano 4 Marzec 2006 Osobiście jestem zainteresowany sprzetem do 1400zł, ale w przyszłości może uzbieram na coś droższego (ale czy warto?). Dlatego to pytanie o stosunek ceny do sprzętu.
VanWorden Napisano 4 Marzec 2006 Napisano 4 Marzec 2006 Witam!Właściwie wszystko za mnie napisał Jacek P:))Ale nie napisałeś jeszcze czego chcesz szukać?PozdrawiamVW
sloneczny Napisano 4 Marzec 2006 Autor Napisano 4 Marzec 2006 Zamierzam sie ukierunkować na monetki i inne drobiazgi , ale nie omieszkam odwiedzić bunkrów, których w mojej okolicy jest kilka. Było tam kilka potyczek z niemcami w 1939r.
VanWorden Napisano 4 Marzec 2006 Napisano 4 Marzec 2006 No to dokładnie to co pisał Jacek P...PozdrawiamVW
sloneczny Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 VanWorden proszę przedstaw się, czy masz jakiś sklep? Ciekawy jestem Twojego zdania na temat Scorpiona Gold Stingera, czy będzie spełni moje oczekiwania? Czytałem bardzo dobrą opinię na jego temat na poszukiwania.pl. Czy podzielasz ten test?
sloneczny Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 hehe oczywiście pytanie miało brzmieć czy spełni moje oczekiwania" hehe
VanWorden Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 Witam!Nie, nie mam żadnego sklepu:)) Mam kilka sprzętów z których głównym jest XLT o którym więcej tu: http://www.xlt.fora.pl/Gold Stinger nie spełni Twoich oczekiwań z tej prostej przyczyny, że jest to wykrywacz zaprojektowany głównie do poszukiwań samorodków złota a nie uniwersalnych" poszukiwań o których Ty myślisz.. Zresztą w swoim właściwym zastosowaniu, należy do średniaków" i na samorodki są lepsze za tę sama kasę..Na początek, sugerowałbym żebyś się przyjrzał polskim konstrukcjom, ewentualnie Tesoro a po jakimś czasie, jeśli dalej będziesz poszukiwaczem, może zainteresujesz się czymś bardziej wyspecjalizowanym.. PozdrawiamVW
sloneczny Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 VW, który z Tesoro ma najlepszy wg Ciebie stosunek ceny do sprzętu? CIBOLA? Nad XLT pomyślę jak poszukiwania mnie wciągną na maxa :)
sloneczny Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 VW dzięki, krótko i na temat,ale czy nie ma innych forumowiczów,ponawiam pytaniejaki wykrywacz wg Ciebie ma najlepszy stosunek ceny do sprzętu? a może wszyscy na wykopkach? ;)
DarekD Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 Rutus Ultra II, i na drbnicę i na militarkę.PozdrawiamDarek
sloneczny Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 VW jak (Twoim zdaniem) ma się Cibola do Fischera 1225-X, cena podobna. A jakie są innych zdania na ten temat?
VanWorden Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 Ja bym się na serio zastanowił nad czymś polskim na początek bo stosunek ceny do sprzętu i możliwości jest bardzo dobry, ale z tych dwóch wybrałbym Cibolę.. Dużo lżejsza i lepsza..PozdrawiamVW
sloneczny Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 Nie wiem czemu, ale nie mam przekonania do polskich wyrobów. Myślałem nad SOLARISEM ale w tej cenie można chyba kupić coś lepszego?
VanWorden Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 W tej cenie i przy tych możliwościach? Raczej trudna sprawa.. I Ultra i Solaris i Metax to dobre sprzęty, zwłaszcza na początek i na pewno zasługuja na to zeby im się bliżej przyjrzeć.. Ponieważ interesuje Cię też Tesoro, weź pod uwagę Cibolę i Vaquero.. Resztę możesz na razie odpuścić:)PozdrawiamVW
sloneczny Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 Bardzo do gustu mi przypadła Cibola, no a po przeczytaniu tego postu http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=195983 jeszcze bardziej jestem przekonany.niedziela się kończy a ja dopiero przeczytałem 12 stron tematów, a jest 40 :(Chyba trochę posiedzę w nocy, bo tematy są naprawdę ciekawe.
VanWorden Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 Spójrz jeszcze tu:http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=22528&highlight=cibolaZwłaszcza na link do testów Garego..PozdrawiamVW
sloneczny Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 Z tego testu wynika, że Cibola nie wiele ustępuje Tejonowi, ale w cenie to go bije na głowę. Fakt że Tejon ma ręczne dostrajanie do gruntu no i pare innych bajerów, podwójna dyskryminacja, ale nie podoba mi się że potrzebuje tyle baterii, przecierz nie ma wyświetlacza.
sloneczny Napisano 9 Marzec 2006 Autor Napisano 9 Marzec 2006 VW, czy Cibola ma tryb ALL METAL, bo w opisach nic na ten temat nic nie jest wspomniane.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.