Rybciak Napisano 2 Marzec 2006 Autor Napisano 2 Marzec 2006 Witam, robię porządki w zeszłorocznych wykopkach.Mam m.in. fanty widoczne na zdjęciu - na pewno jest to okres sprzed I WŚ. Jeśli ktoś umiałby mi pomóc w określeniu rodzaju/czasookresu widocznych na zdjęciu kulek i pocisków - będę wdzięczny. Pzdr!
Rybciak Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 Czy ktoś znalazł coś podobnego? Od czego to może być?
Rybciak Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 Na czubku jakby znak kotwicy lub coś podobnego. Oczywiście ołów, kaliber 16mm, wysokość 2 cm.
bjar_1 Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Potwierdzam - pocisk myśliwski Brenecke (na grubego zwierza).
Rybciak Napisano 2 Marzec 2006 Autor Napisano 2 Marzec 2006 Witam, robię porządki w zeszłorocznych wykopkach.Mam m.in. fanty widoczne na zdjęciu - na pewno jest to okres sprzed I WŚ. Jeśli ktoś umiałby mi pomóc w określeniu rodzaju/czasookresu widocznych na zdjęciu kulek i pocisków - będę wdzięczny. Pzdr!
Domino(*) Napisano 2 Marzec 2006 Napisano 2 Marzec 2006 Polecam strone:http://aksamit.wz.cz/pages/tema3.htm
Rybciak Napisano 2 Marzec 2006 Autor Napisano 2 Marzec 2006 Dzieki Domino, b. fajna stronka!Pozdrawiam
Pytanie
Rybciak
Witam, robię porządki w zeszłorocznych wykopkach.
Mam m.in. fanty widoczne na zdjęciu - na pewno jest to okres sprzed I WŚ.
Jeśli ktoś umiałby mi pomóc w określeniu rodzaju/czasookresu widocznych na zdjęciu kulek i pocisków - będę wdzięczny. Pzdr!
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.