aaaa.gggg Napisano 26 Luty 2006 Autor Napisano 26 Luty 2006 WitamTak sobie troche czytam angielskie prawo i bierze mnie chol... ZAZDROŚĆ.!!!!!!Chodzi oczywiście o wykopki.Jestem namiętnym poszukiwaczem i jest mi naprawde przykro że mamy takich polityków,takie przepisy.A MOIM ZDANIEM NORMALNE PRAWO TO POCZĄTEK ZAMOŻNOŚCI PAŃSTWA.W Angli już od roku 1997 poszukiwania z wykrywaczem metalu są oficjalnie dozwolone!!MAŁO TEGO,BRYTYJSKIE MINISTERSTWO KULTURY KOLPORTUJE BEZPŁATNIE INFORMATOR ZAWIERAJĄCY PRAKTYCZNE WSKAZÓWKI ORAZ INFORMACJE PRZYDATNE POSZUKIWACZOM!!!!Z wykrywaczem w Angli można spacerować gdzie sie komuś żywnie podoba.Pytam?Dlaczego nie u nas?Czy to wina tych panów którzy co wybory zmieniają garnitur czyt.partie?Może wy Szanowni Poszukiwacze udzielicie mi odpowiedz na pytanie:KOMU MY PRZESZKADZAMY?PozdrawiamZwierz
j23pl Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 Witam!Szczerze mówiąc - nie wiem komu przeszkadzamy. Ale żeby było ciekawiej - nie tylko poszukiwacze mają ciężkie życie. Moim drugim hobby jest strzelectwo. Dopiero od niedawna wiatrówka o określonym limicie mocy nie jest bronią. Taka ustawa została cudem przeforsowana w sejmie i to wcale nie jednogłośnie. Policja interpretuje prawo jak chce i często wychodzą z tego różne potworki. I znowu - pełno jest malkontentów, którzy tłumaczą jak to przy uzyciu wiatrówki można poważnie zranic lub zabić - to prawda, tak jak nożem, siekierą, widłami. Tyle, że takie tłumaczenia nie docieraja do twardogłowych. Powoli ludzie jednak oswajają się z faktem, że mieszkający obok gość ma wiatrówkę i wcale nie jest leonem zawodowcem. Trzeba mówić, propagować, tłumaczyć. Jedno i drugie to piękne hobby i baaaardzo wkręcające - dziwne, ze przeszkadza co niektórym, w czasie gdy spokojnie przyjmuje się wiadomości o kolejnych burdach kibiców, ustawkach itp. Nasze ulice pełne są żuli, którzy stali się żulami dlatego, ze nie mieli żadnej pasji - jest o czym myśleć.PozdrawiamJ23PL
maxim026 Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 drogi kolego aaaa.gggg czego pan sie spodziewal po tych politykach. KIEDYS BYl FASZYZM , STALINIZN a teraz mamy KA.... , koledzy POLska to nie anglia , powiem wam tak ruski ruskiemu pomoze niemiec niemcowi taz itp. p polak polaka spzeda za 0,00000000000000001 grosza. wienc co ?????ustanawiamy takie prawo ktorego nawet nie znamy i niewiemy o co w nim chodzi , rzad mysli ze jak wydajac ustawe w ktorej jest jasno napisane ze jak chce polazic i poszukac czegos w ziemi to musze tyle papierow przedstawic i wnioskow i czekac na zgode to poszukiwacze skoncza z tym chodzeniem i wykrywacze oddadza na zlom czy jak tam , ale to zadziala odwrotnie KAZDY KIJ MA 2 KONCE" ludzie nawet znachodzac skarby nie zglaszaja ich i nie oddaja bo STRACH zaras cie posadza o rozkopywanie stanowisk o nielegalne poslugiwanie sie wykrywaczem , bendziesz mial rewizie na kwadracie i ci zabiora 1 groszowki z 1935r. itp. kazfy bendzie sie kryl i nadal bendzie lazil z wykrywaczem bo ustawa nie zabrania chodzenia z wykrywaczem.... panowie prosty przyklad godny smiechu i polskich ustaw. kiedys a dokladnie 3-4 lata temu na BIALORUSI wprowadzono pozwolenie na urzywanie telefonow komurkowych , osoba ktora posluguje sie telefonem komurkowym bez zezwolemia podlega kaze aresztu do 1 roku i grzywnej do 1000 $ wienc . godne smiachu ...
Domino(*) Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 Ale w sumie czego w tej Angli mozna szukac oprocz monet itp?
Dżozef1969 Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 Dlaczego tylko monet ? Przed londowaniem w Normandi było tam dosyć wojska. Myślisz że nic nie zgubili ???Pozdr.
Domino(*) Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 bo poszukiwanie z wykrywaczem na plazach w Normandii jest zabronione?..
Boruta Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 Co do wiatróqwek, to oatatnio dwóch starych dziadów (mieli chyba po 30-tce strzelało do ludzi biorących kasę z bankomatu. Oczywiście, nie potrafili sensownie powiedzieć, czemu to robili.Co do kopaniaq, to jest jeszcze aspekt ekologiczny: tysiące kg metali ciężkich wychodzą z ziemi i żywność staje się zdrowsza.Pozdrawiam
VanWorden Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 Witam!Off Topic - Boruta, ile Ty masz lat? Pytam z ciekawości:))PozdrawiamVW
Boruta Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 Też jestem po 30-tce, a zbliżam się do 40-tki. A pisownia moja taka kulawa, bo pisałem z rozpędu, bez korekty.Pozdrawiam
VanWorden Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 Dzięki. Miałem po prostu ubaw z tych dziadów":)PozdrawiamVW
sopel69 Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 Komu przeszkadza? opowiedź na to pytanie jest prosta, u nas w kraju pewnym osobom zawsze coś przeszkadza, np. moim sąsiadom( niektorym) to, że posadziłem przed domem iglaki i nie dlatego ,że im coś broń Boże zasłania, tylko mi się w głowie przewróciło- i mam ładnie przed domem. Z wykrywkami jest podobnie poprzewracało nam sie w głowach, niedługo za kułaków nas wezmą. ;)pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.