Hartmann Napisano 26 Luty 2006 Autor Napisano 26 Luty 2006 Witam!Kolejnie może i przygłupie pytanie.Wie ktoś coś na temat peryskopów w polskim sprzęcie pancernym - OPRÓCZ - peryskopu Gundlacha .Hart
malpa Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 Hartman zadne pytanie zwiazane z II RP nie jest glupie .Swiadczy tylko o tym ze sa biale plamy ktore warto zapelnic.A przy okazji czy masz moze wymiary srub stozkowych stosowanych w tankietkach i samochodach poncernych do mocowania pancerza?
Hartmann Napisano 26 Luty 2006 Autor Napisano 26 Luty 2006 Jasne że mam , z tym nie jest jakis wielki problem.Hart
malpa Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 A czy moge prosic o przeslanie tych wymiarow .Czy orientujesz sie czy takie sruby mogly byc uzywane przy budowie CKU Nieuchwytny .Zdjecia wskazuja na ich obecnosc.
Hartmann Napisano 26 Luty 2006 Autor Napisano 26 Luty 2006 Zara,zara,nie tak szybko , które sruby , z jakiego pojazdu , itd,itp .I do czego ???.Hart
malpa Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 chodzi mi o sruby z lat 1932 -1934 jakie mogly byc uzyte do budowy kutra rzecznego Nieuchwytny budowanego w stoczni modlinskiej.Na zdjeciach widac ze cala nadbudowka byla montowana za pomoca srub lub nitow.Co do kadluba to na dostepnych fotkach trudno jest sie dopatrzec ich obecnosci.
akagi Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 zaraz, zaraz, mówił mi Tarczyński przy okazji rozmów o ostatnim filmie o Flotylli i nie tylko, że sa plany i wymagania Nieuchwytnego. Najpierw trzeba sprawdzić jaie to maja być śróby, a potem dopasowywać.
malpa Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 Akagi jesli masz na mysli zbiory CAW to tam w tym temacie nic nie ma .Sa jedynie dwa plany pierwszych dwoch wersji projektowych ale bez uwzglednienia konstrukcji - sruby, katowniki , plaskowniki.A sa jeszcze dwa przekroje ale tez bez tych szczegolow
akagi Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 Trzeba będzie zapytać, co miał na mysli.Ale wiem, z doświadczenia, co nawet ostatnio odczułem, że nie ma się co zarzekać , że nie ma. Czesto sa tylko .... no własnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.