Skocz do zawartości

Peryskopy w pojazdach pancernych II RP

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Kolejnie może i przygłupie pytanie.Wie ktoś coś na temat peryskopów w polskim sprzęcie pancernym - OPRÓCZ - peryskopu Gundlacha .
Hart
Napisano
Hartman zadne pytanie zwiazane z II RP nie jest glupie .Swiadczy tylko o tym ze sa biale plamy ktore warto zapelnic.A przy okazji czy masz moze wymiary srub stozkowych stosowanych w tankietkach i samochodach poncernych do mocowania pancerza?
Napisano
A czy moge prosic o przeslanie tych wymiarow .Czy orientujesz sie czy takie sruby mogly byc uzywane przy budowie CKU Nieuchwytny .Zdjecia wskazuja na ich obecnosc.
Napisano
chodzi mi o sruby z lat 1932 -1934 jakie mogly byc uzyte do budowy kutra rzecznego Nieuchwytny budowanego w stoczni modlinskiej.Na zdjeciach widac ze cala nadbudowka byla montowana za pomoca srub lub nitow.Co do kadluba to na dostepnych fotkach trudno jest sie dopatrzec ich obecnosci.
Napisano
zaraz, zaraz, mówił mi Tarczyński przy okazji rozmów o ostatnim filmie o Flotylli i nie tylko, że sa plany i wymagania Nieuchwytnego. Najpierw trzeba sprawdzić jaie to maja być śróby, a potem dopasowywać.
Napisano
Akagi jesli masz na mysli zbiory CAW to tam w tym temacie nic nie ma .Sa jedynie dwa plany pierwszych dwoch wersji projektowych ale bez uwzglednienia konstrukcji - sruby, katowniki , plaskowniki.A sa jeszcze dwa przekroje ale tez bez tych szczegolow
Napisano
Trzeba będzie zapytać, co miał na mysli.
Ale wiem, z doświadczenia, co nawet ostatnio odczułem, że nie ma się co zarzekać , że nie ma. Czesto sa tylko .... no własnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie