adalbert7 Napisano 24 Luty 2006 Autor Napisano 24 Luty 2006 Słyszałem już wiele superlatyw o tum wykrywaczu. Mam ochote nabyć ten sprzęcik ale nie wiem czy tryb statyczny to to samo co w innych wykrywkacz pin point? Prosze o pomoc
beaviso Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 W Ultrze II tryb statyczny to rodzaj pracy ciągłej. Do wyboru: z dyskryminacją i bez dyskryminacji.W innych wykrywkach Pin-point to chwilowe przejście w tryb statyczny bez dyskryminacji, zazwyczaj wymagające trzymania palcem wciśniętego przycisku.Czyli jest tu wspólny mianownik, aczkolwiek pinpoint to chwilowe przejście z dynamika na statyk, a tryb statyczny to po prostu tryb statyczny. Tak jakbyś cały czas chodził z wciśniętym pinpointem, z tym że w U2 masz także statykę z dyskryminacją.
anRO Napisano 25 Luty 2006 Napisano 25 Luty 2006 Polecam przy namierzaniu tryb II /statyka z dyskryminacja/,jesli dostaniesz sygnal to bedzie to 100% kolor nigdy nie klamie w przeciwienstwie do sygnalizacji tonowej.Trzeba tylko nauczyc sie trzymac sade na tej samej wysokosci.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.