Skocz do zawartości

saperki do fantów

topór

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dożo było na temat wykrywek, ale mało na temat, czym kopać a to jest też ważne.
Posiadam saperkę wojskową WP z 1960 od „dwóch sezonów” kupioną za 17zł na allegro po kilku wyprawach stwierdziłem, że coś jej brakuje, więc ściąłem rogi na kształt „V „ żeby lepiej kopać w twardej ziemi , pomogło.
Po kilku godzinach zaczęły się pojawiać odciski na dłoniach, więc znowu przeróbka założyłem gumę na rączkę (dętka od roweru) i zmieniłem górną część uchwytu tak jak w zwykłym szpadlu. Teraz lepiej się nią kopie i nie mam tych odcisków na dłoniach, ale szybko się tępi może kont ostrzenia musi być inny?
A czym kopiecie wy?
Napisano
widze ze watek juz byl:) ale jak juz pisze tu to dokoncze:P
ja uzywam takiej samej saperki ja Topór tylko nie po takim tuningu:D bede musial o tym pomyslec:)
pzdr.
Dawid
Napisano
Witam,
gdziemożna kupić saperkę Fiskarsa, np. w jakiej sieci sklepów?
W Warszawie dotychczas jej jeszcze nie spotkałem.
Pozdrawiam
Napisano
Gdybym miał wydać 185-200zł na łopatę to bym oszalał.
Nie wieże i nie ufam saperkom składanym miałem kilka i się wszystkie rozleciały. A jak nawet zgubię swoją to strata nie wielka 17zł + przesyłka i mam nową. Kopie się rewelacyjnie ją i czasem leśnika potrafi odstraszyć. Raczej to ja się szybko okopuje 
Napisano
fakt 200zł za saperke to letkie przegiecie ,troche ich nagubiłem , najwarzniejszy to długi trzonek coby się do każdego śmiecia nie schylać
Napisano
Saperki Fiskars i Glock są dla ludzi , którzy akuratnie mają troszkę więcej kasy do wydania i chcą kupić raz a dobrze" , ja osobiście w pół roku załatwiłem:) trzy saperki a Fiskarsa mam już półtora roku. Jego jakość wykonania , pomimo iż jest to sprzęt składany na trzy części, jest taka , że prędzej ktoś złamie sobie rękę niż uszkodzi taką saperkę. Saperki Glock'a są równie solidne i doskonałej jakości ale Fiskars jest o wiele wygodniejszy no i Glock'i są jeszcze troszkę droższe od Fiskarsów.

pzdr.
Napisano
Zgadzam się szpadel jest najlepszy do kopania, ale nie wygodny do transportu Kiedyś myślałem żeby troszkę przerobić trzonek szpadla tak, aby był skręcany z paru elementów tak jak wycior od armaty.
Napisano
jest w sprzedazy teleskopowuy szpadel fiskarsa . saperki to nieporozumienie - mocno trzeba sie schylac . nie ma powera - np przy cieciu korzeni - glebokiej dziury o malej srednicy sie nie wykopie.
kazdy kto duzo kopie uzywa szpadli fiskarsa i nie ma innej opcji:)
Napisano
Hej Martin, a nie wiesz może gdzie kupić Glocka saperkę??!, bo ja już straciłem cierpliwość.W Trójmieście to jest chyba nierealne.W necie też nie mają w militarnych, a do Usa(E-bay)nie chcę wysyłać kasy.Chcę kupić tę Glocka, bo jest lżejsza od Fiskarsa, choć mniej wygodna.Ale jeśli nigdzie jej nie znajdę, to wtedy kupię Fiskarsa.
Napisano
FENIAN: rzeczywiście trudna sprawa , ale nie jest najgorzej:), wejdż na Allegro , wpisz \\ Glock\\" i tam akurat jest wystawiona ich saperka, do końca licytacji 7 dni , aukcja bez ceny minimalnej, aktualna cena 72 zł, tylko nie wiem czy sprzedawana jest ona razem z futerałem bo na zdjęciu go niewidać.

pzdr.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 09:09 27-02-2006

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie