Skocz do zawartości

Okolice Dukli- ciekawe miejsca, ciekawi ludzie?

Indian Chief

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Prawdopodobnie w okolicach przyszłego weekendu bedę w Dukli. Chciałbym obejrzeć tam coś ciekawego a chyba mozna, nie? Podrzućcie jakies namiary na te okolice i ewentualnie Svidnik po słowackiej stronie. Nie jade z wykrywaczem więc nie bedę szukał.:{
Może ktos z kolegów się tam wybiera? Ja bedę jechał stopem z Lublina wiec jak by co to śmiało... mam nadzieje że zacznę wakacje po tej sesji.
Napisano
W Dukli muzeum regionalne troche drobnicy mundury katiusze i takie tam warto.Zyndranowa nie daleko od granicy PL-SK muzeum kultury Łemkowskiej w tym takze wystawa poswiecona operacji dukielskiej (patrz zdjecie).A po słowackiej stronie troche sprzetow po polach roztawionych to jest chyba jakis skansen ale nie jestem pewien sam widziałem tylko pomniki przy trasie.Jasliska miejsec po starej straznicy wop jesli czytałes Gerharda to tu była scena sciecia toporem w rzeczywistosci ich roztrzelano.W poblizu przystanku PKS Lipowica-kamieniołom jest kilka jaskin jak i na zboczach cegrowej jedna notabene nazywa sie gdzie spadł samolot" mial tam sie podobno rozbic niemiecki samolot transportowy.Generalnie jesli lubisz hulac po górach to dobrze wybrałes jesli chodzi o mnie bede tam dopiero za miesiac.
Pozdrawiam
MJ

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie