Skocz do zawartości

RZECZYWISTA SYTUACJA TAJEMINIC POHITLEROWSKICH

Gothcrust

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A ja wsadzam klinika w buchachowców, podaję autentyczny patent; strona http://v3.espacenet.com/origdoc?CY=ch&LG=fr&DB=EPODOC&IDX=DE2147668&DOC=cb973ee58c45fdb87633f0af772fd6a64d
Napisano
na poczatku XX wieku, chyba okolo 1907 roku (!), niemcy opatentowali w USA projekt samolotu (chyba Junkers) o ksztalcie pierscienia. projekt mozna znalezc w amerykanskim urzedzie patentowym. kiedys mialem kopie, ale gdzies posialem... poczatek XX wieku robi wrazenie, chciaz nie sadze zeby udalo sie komukolwiek wyjsc poza faze prototypow, ktore najprawdopodobniej nie spelnialy oczekiwan. W calej sprawie trzeba tez wziac czynnik ludzki. Czlowiek nie jest chyba w stanie kontrolowac swoich czynnosci powyzej 5-6 g. Wiec maszyna o niesamowitych parametrach technicznych nie moglaby byc nawet wykorzystana... ale w przyszlosci bedzie pewnie i na to rada.

pozdr
robert_kudelski
Napisano
Do wszystkich fachowców" od Riese, którzy wyśmiewają Witkowskiego i jego teorie!! Czytając nie które wypowiedzi mam wrażenie, że zalogowali się tu oszołomy szukających i ryjących po sztolniach w Riese skrzyń pełnych złota. Tylko dla tego,że Witkowski ma calkiem odmienne zdanie od reszty to musi byc nienormalny ?
A tak na marginesie. Co wy osiągneliscie? Pewnie macie pełno ajnych " dokumentów i informacji ale nikomu ich nie przekażecie. Czyli jesteście z grupy ludzi - wiemy ale nie powiemy"
Spotkaliście sie kiedyś z I.W ? Pewnie nie. Więc jak możecie wysmiewać czlowieka , którego nawet nie znacie. Można sie z nim nie zgadzać ale poglądy trzeba uszanować. Według mnie nikt nie ma patentu na mądrość jeżeli chodzi o Riese. Jak bym miał teorie,że w ukryta jest tam na przykład maszyna do lodów włoskich :) to też miałbym troche racji.
Zastanówcie sie najpierw za nim coś napiszecie - znawcy tematu".
Napisano
witam.
komentarz w.w jest jak najbardziej na miejscu.
co poniektore, komentarze w wykonaniu ex ploratorow,mowi o nich samych jaką ubogą wiedzą ..... dysponują zarazem wiedzą na ów temat!
WARTO pojechac w okolice J.Gory do m. Petersdorf.rozwjrzec sie dobrze wokolo, a refleksie nasuną się same.
ach,te cięzarowki.
Napisano
Jesli kogos z zainteresowanych grzebodołków,narawde interesuje temat cudownych znikniec samochodow ciezarowych,eksperymentow z latającym dzwonem,etc.Zapraszam do Jagniątkowa.(okolice J. góry)jeszcze dzisiaj co leciwi mieszkancy potrafią sobie co nie co przypomniec!! Zwłaszcza ,ze 66 lat temu nosili zielony mundur, ale nie koniecznie Rogatywkę. A ja miałem jedyną szansę w życiu,z takową postacią porozmawiac?!!nie koniecznie o skarbach,złocie itp.
Niestety,a może nie?! 90% wszystkich dolnosląskich legend ma w sobie 90% prawdy.Przyjedzcie,zobaczcie,ocencie-zwlaszcza sceptycy.
HOUK INDIANIE
Napisano
Romcio, Ty na lekcje historii chodź skoro masz je w planie.
A Discovery oglądaj z przymrużeniem oka, bo jak za bardzo będziesz o tym wszystkim rozmyślał to pewnej nocy przylecą po Ciebie Goebels z Bormanem na latającym dzwonie.

A gdyby było tak jak piszesz : 90% wszystkich dolnosląskich legend ma w sobie 90% prawdy" to na naszym kochanym dolnymśląsku jest więcej złota aniżeli na Alasce i w forcie Knox razem wziętych.

HOWGH GREENHORNie
Napisano
KOLEGO FOSTER.
NIE MAM CZASU, ANI OCHOTY DROCZYC SIE Z PANEM NA TEMAT grundmanowskich historii! I naprawde g... mnie to obchodzi czy ktos z nowego pokolenia Polaków uwierzy w cokolwiek!
niestety-zeby uwierzyc,trzeba zobaczyc.
niestety-zeby zobaczyc,trzeba uwierzyc.
Pozdrawiam Prusaków.
ps.Zachęcam do szukania?!
ps. NOWINY JELENIOGORSKIE-ARTYKUL PANA CHROMICZA.O ZABEZPIECZANIU LEGOWISK NIETOPERZY.
PRZEZ CHLOPAKOW Z BUNDESWERY!!!??
UMUNDUROWANYCH ,ZE SPRZĘTEM CIEZKIM???!!!
I ANI JEDNEGO PRZEDSTAWICIELA WŁADZ.
BĄDZCIE ZDROWI
Napisano
Witam
zaintrygował mnie ostatni post, więc poszukałem
forum dolnośląskie
[quote=maciek"]Z tego co zauwazylem to koczubaj przejal dzialke chromicza, który pieknie pisal nie tylko o ukrytych skarbach ale tez inne pozytywne mity o postkomunie czerwonej doliny. Jak dla mnie to wole bezstronnicze relacje koczubaja. Co do skarbów chromicz nie pisal konkretów tworzyl nowy swiecki mit. Lokatora odsylam do bogatej mitologii karkonoskiej i podan o walonach. Jednym slowem chromicz nie byl dziennikarzem.[/quote]
treść ma się zasadniczo do podnoszenia atrakcyjności lokalnej.

Coś jest, (albo było). Ale więcej luzu.
Napisano
Panie von TEUTO czy jak pan tam. Pisze pan w jakims dziwnym podnieceniu totalne farmazony,wywolal pan lawine obrazliwych poslow,przeciw ludzia takim jak stworca tego tematu.Ktory mieszka obecnie na tych ziemiach i widac bardzo jest nimi zainteresowany. Pytam jakim prawem wysmiewacie sie z takich ludzi swoimi domyslami ,nic samemu prawie na ten temat nie wiedzac.Nic nie wiedzac. T-H.
Napisano
Witam KUDI. co do twojego samolotu .Nie projekt a gotowy samolot Amerykanie zrabowali po upadku trzeciej rzeszy. Bylo to t,z,w, latajace skrzydlo na jego podstawie zbudowano obecny bombowiec Latajace skrzydlo. Znajduje sie obecnie w Stanach. Wiem ze zaprojektowali go dwaj bracia ktorzy od dziecka robili podobne wynalazki.nie pamietam nazwiska.Informacje na ten temat otrzymasz w Berlinskiej wystawie lotnictwa militarnego,Historycznego,oni usilowali go ostatnio odkupic od Amerykanow nie wiem z jakim skutkiem. Pozdrowienia T-H.
Napisano
Mimo, że większość nabija się z autora tego postu uważam, że w wielu tego typu sprawach jest jeszcze wiele znaków zapytania... W sumie jest jeszcze masę opowieści dot. niewyjaśnionych zdarzeń, zaginionych przedmiotów itp...A w legendach trafia się też czasem ziarno prawdy...Równie dobrze można by pisać, że na wykopki nie warto chodzić, bo wszystko już przekopane, a mimo to co jakiś czas w miejscu gdzie 10 kopało 11 znajdzie coś ciekawego...Sam fakt, że tyle osób wypowiedziało się w tym temacie świadczy o tym, że albo mysleli nad tym i szukali, albo brali to pod uwagę, że coś tam / gdzieś tam można odkryć... Gdyby od razu za takie myśli ktoś miał kogoś zapinac w kaftan, to pewnie spora część z tego forum już by w nim byla...
I to by było na tyle moich wypocin...
Pozdrawiam wierzących i niewierzących!
Napisano
CZLEM PONOWNIE
Musicie przyznac ,ze to bardzo ciekawy temat-TE SKARBY!!
Intrygują, rozbijają rodziny, wpedzaja ludzi w mniejsze lub wieksze szalenstwa,czyszczą kieszenie niejednemu.
I co najważniejsze - nie chcą,bronią się w jakiś niewidzialny sposób przed zdemaskowaniem,wyjsciem na słoneczko.
Pięć lat zajęło mi z pomocą pana P.Zrozumienie owych tajemnic.Przynajmniej z okolic J.G.
I oczywiscie sprawa Walonów.Którzy w 19 wieku w znacznym stoniu podziurawili" KARKONOSZE I SUDETY.Pomagając tym samym - obecnym sąsiadom w ich całkiem dobrej robocie?!
Niemcy w obliczu zblizającej sie sromotnej porazki w grze w szachy" mieli nielada problem z własnym majątkiem, a co dopiero z zagrabionym.
Wszystkie dyrektywy dotyczące RAJCH-SKARBCA,BYŁY JASNE I OCZYWISTE!Ukryć!tylko gdzie?! odpowiedź nasuwa sie sama.
Stare kopalnie, sztolnie, kamieniołomy, twierdze, no i oczywiscie podupadające i skolaborowane podziemne fabryki.
Karkonosze to bardzo stare i mocne granitowe twory.
Idealne do drążenia,wysadzania obrabiania itd.
Z wykształcenia jestem górnikiem, a urodziłem się w Kotlinie Kłodzkiej.Tam to dopiero są cyrki?!
Cały pas zachodni od Kudowy po Szczecin z meritum całej sprawy(ukrywania), promieniuje w okolicach Gór Izerskich.
Pozdrawiam serdecznie i myślę,że ta polemika nie zakonczy się szybko.
ps.zostawie parę szczególów na później.

Przełom wiosna-jesien,to trudn
Napisano
I tak to sie w srod was od stuleci odbywa .Znajdzie sie ktos madry moze by i dzialal,sadzac po jego poscie. Ale musi sie zjawic zaraz filozof nie swiadomy swojego prymitywizmu i wszystko zniszczyc swoim idiotycznym zachowaniem.A sa tacy ktorzy ciesza sie z tego. T-H.
Napisano
Witam!
Tors. Ja Ci już chyba gdzieś pisałem: róbta co chceta. Żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do swoich przekonań.
Legalne poszukiwania? Czyli: masz zgodę Lasów Państwowych, nadzoru górniczego, władz samorządowych, właścicieli nieruchomości itd.? - przynajmniej jeśli idzie o Sowie.
Pozdr. wars98
Napisano
Aha i jeszcze jedno! Ponieważ to taki skarbonośny" teren, to masz pozwolenie na poszukiwanie ukrytych i porzuconych zabytków ruchomych od WKZ-ta o którym mówi ustawa o zabytkach? Bo jak nie... to wiesz, jak tu co poniektórzy piszą, przyjdę z czarną aktówką, prokuratorem i Policją i będzie po zabawie... ;)
Oczywiście żartuję!
Nie taki diabeł (wars) straszny jak go malują.
Pozdr. wars98
Napisano
Tors. Już rezerwuję. Zresztą i ja prawdopodobnie będę prowadził poszukiwania w Sowich - zamaskowanej sztolni. ;)
Twoja sztolnia kontra moja... Robi się ciekawie!
Pozdr. wars98
Napisano
A czemu? A czemu by nie?! :)
Ja nie mówię nie. Napisz do mnie co proponujesz. Zobaczymy w czym mógłbym Tobie pomóc, a w czym Ty mnie.
Współpraca to dobra myśl!
Pozdrawiam
wars98

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie