Skocz do zawartości

Replika MG 42

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zastanawiam się nad zakupem jakiejś repliki MG 42 z zamiarem montażu na kosz motocykla. Widziałem na bajzlu MG haltery ale nie byłem wtedy zainteresowany. Czy ktoś z szanownych Panów orientuje się jaki jest koszt zakupu takowego cacka? Mówię o replice MG.
Napisano
Parę miesięcy temu na wrocławskiej giełdzie staroci, Herr Frankowski straszył aluminiowym odlewem MG34 za jedyne 750 zł. Wyglądało to to raczej na broń dla trzecioplanowego statysty w niskobudżetowym filmie o gwiezdnych wojnach, ale... zawsze to jakaś opcja ;)
Napisano
sensowną repilike dostaniesz za nie mniej niz 2500, podobno Herr Frankowski ma takie na oryginalnych podzespolach. No a deco M53 mozna dostac za podobna kwote.
Ma ktos moze zdjecie tego odlewu MG 34 ?? Pewnie tez do samodzielnej obrobki i pomalowania"
Napisano
Nie nie, to co widzialem na gieldzie było już ready to use. Nawet nie trzeba było wstrząsać przed uzyciem :)
Napisano

Cześć. Tak wygląda replika MG z moto-bajzlu. Od jakiego producenta jest to nie powiem bo kupował ją znajomy, był to tylko marny odlew, który po tuningu wygląda jak na foto.

Napisano
witam
w 2005 w darłówku replika mg 42 z bebechami była za 4500zł monolit bez otwieraej klapy 2700zł. zrobione solidnie na podzespołach, bawiłem się tym i naprawdę robi wrażenie - tak jak i cena :)
pzdr
Bar_Naba
Napisano

ta repliczka MG42 zostala wykonana na moje zamowienie
mialem szczescie i kiedys dorwalem wytloczke z fabryki ktora posluzyla za podstawe do tej zabawki, reszta to oryginalne czesci, zmontowal to pewien magik z pod Poznania i bral na rozne targi i imprezy za moim pozwoleniem (wtedy jeszcze mozna bylo dostac te wytloczki, wiec istniala mozliwosc wykonania kilku egzemplazy - cena oczywiscie nie 4500 a 2500 za czesci i robote ;-) )
fotki gotowej mozna zobaczyc na http://fjr1.org/ na fotkach MWB 2006.
poz Fall

Napisano
Ceny raczej powalające. Nie ma nic za darmo! :-) Kolega kupił bardzo elegancką replikę Diegtriajewa za 700 zł, już pomalowaną, wykonaną z porządnego metalu nie żaden kiepski odlew, i założył na kosz. Wygląda doskonale, a cena tez do przyjęcia. Co prawda DP to nie MG.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie