Lokomotywa Napisano 18 Marzec 2006 Share Napisano 18 Marzec 2006 w oleju to nie oksydowanie a olejowanie i robiac to musisz szybko uciekac z pomieszczenia jak ten UBek co cie gonil z ogrodka bo inaczej cię zadusi kup w sklepie mysliwskim płyn do brunirowania na zimno-wyjdzie ładna oksyda ale malo trwała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lokomotywa Napisano 18 Marzec 2006 Share Napisano 18 Marzec 2006 a prubujac odkrecic pudelko sprawdz czy nie ma śrub kontrujacych -wczesniejsze modele miały i pierwsze odkręc kontry a pózniej śruby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 18 Marzec 2006 Autor Share Napisano 18 Marzec 2006 serdecznie dziękuję za radę.. narazie mam małe kłopoty z aparatem i nie moge podeslać fotek :( prosze mi wybaczyć.. ale jak tylko naprawie to wyśle od razu.. pudełeczko ładnie odkręciłem ale musiałem grzać ... palnikiem wszystko ładnie chodzi.. tylko kolba oksyda i na ścane POZDRAWIAM I JESZCZE RAZ DZIęKUJę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsaces Napisano 28 Marzec 2006 Share Napisano 28 Marzec 2006 Jeżeli decydujesz się na malowanie to polecam (ale najpierw trzeba poeksperymentować na jakiejś powierzchni neutralnej) farbę modelarską Humbrol metal gun" ale wersję do polerowania. Po pomalowaniu wychodzi czrny matowy, ale jak wyschnie - polerujesz miękką szmatką i wychodzi imitacja oksydy. Należy się jednak liczyć z łatwiejszym ścieraniem niż np. lakieru (ohydnego) i dlatego raczej polecałbym do wersji ściennej" niż do noszenia" Pzdr arsaces Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.