Klaus BOLS Napisano 13 Luty 2006 Autor Napisano 13 Luty 2006 Mam strasznie głópie pytanie, aż mi wstyd pytać :Dda sie po tym zdjęciu ocenic czy to orginalny hełm?? czy wogle jest stalowy?? bo z alegro chciałem kupić, pytam sprzedawce nie odzywa sie... a tak mi troche podpada ten hełm...
Parti78 Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 wyglada jakby był powlekany cynkiem czy jakims takim cholerstwem... Odradzam zakup
obert8 Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 jest stalowy z wzerami pomalowany jakims cholerstwem ktore mozna zmyc kupic mozna zalezy za ile pzdr
Klaus BOLS Napisano 13 Luty 2006 Autor Napisano 13 Luty 2006 kosztuje 50 zł, popracować mozna nad nim, dziwiło mnie też to, ze nikt go nie licytuje, dużo gorsze hełmy idą za więcej kasy.... a ten sie ostał bez klijentów
obert8 Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 calkiem niezly stan a cynkuje sie zeby zabespieczyc przed korozja ale to nie cynk zobacz pod spodem jak farba sie rozlala
Klaus BOLS Napisano 15 Luty 2006 Autor Napisano 15 Luty 2006 tez tak myslałem, jest to zdjęcie z alegro
Klaus BOLS Napisano 14 Luty 2006 Autor Napisano 14 Luty 2006 ano zobaczymy jak mi go poczta polska dostarczy co sie z nim da zrobić ;]
ODZYSK77 Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 i po co taki badziew kupowac??? i to dotego za taka kasę???człowieku. brak zainteresowania juz cie powinien zastanowić.za parę miesięcy albo lat(ludzie róznie dojrzewaja do takich decyzji)po prostu go wyrzucisz z kolekcji jesli taka bedziesz miał bo ci bedzie po prostu ja zaśmiecał.chyba ze będziesz kolekcjonował tandetę typu wyszpachlowany hełm(fachowcy" mówią odrestaurowany)z nałozonymi kalkami kupionymi na jakiejs giełdzie za paręnaście złotych i bedzie cie to cieszyć.ale wtedy nikt cie nie bedzie powznie traktował z twoją kolekcja chyba, że dzieciaki z jednego podwórka których tym być może zafascynujesz.pozdrawiam-grzes.
Klaus BOLS Napisano 13 Luty 2006 Autor Napisano 13 Luty 2006 Kupiłem :D ale naprawde zdziwił mnie brak zainteresowania innych klijentów tym helmecikiem ;]
obert8 Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 odzysk77 a ty mozdzieze wypiaskowane bedziesz zbieral czy tez wyzucisz za pare lat pzdr
maxikasek Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 może po prostu niektórzy wolą kupić zardzewialca niż męczyć się z sciąganiem powłok farby. Przynajmniej ja tak wolę.
Klaus BOLS Napisano 14 Luty 2006 Autor Napisano 14 Luty 2006 Prawde mówiąc nie rozumie o co Ci chodzi odzysk77. Czy np. taki ORYGINALNY pomalowany już przez kogos hełm ma niższą wartość historyczną niż zerwdzewiałe wykopki.Jak narazie nie stać mnie na kupowanie super skarbów, z orginalną farbą, kalkami i fasunkiem a znaleźć też nie jest łatwo. moze kiedyś.....oczywiście dużo wiekszą satysfakcją jest znalezienie hełmu samodzielnie, i odrestaurowanie go. Co nie zmienia faktu że np. ten hełm jest oryginalny i tez posiada swoją historie.
Klaus BOLS Napisano 13 Luty 2006 Autor Napisano 13 Luty 2006 to tez fakt, ale ściągać warstwy farby, albo nakładać warstwy szpachli ;] no cuż fajnie sobie popracowac nad fantem troche ;]
Klaus BOLS Napisano 15 Luty 2006 Autor Napisano 15 Luty 2006 a powiedzcie mi koledzy, czy ten hełm wygląda na jakiś zniekształcony??? oprócz pęknięć i szczerb. Bo tak dziwnie wydłuzony wygląda daszek na tym zdjęciu. Co by mogło rozciagnąć w taki sposób hełm pozdro
obert8 Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 milej pracy ale jesli to podkladowka to szpachla bedzie sie trzymac tylko troszke zmatow ja papierem sciernym a druga warstwa arby tez bedzie sie lepiej trzymac pzdr
Pytanie
Klaus BOLS
Mam strasznie głópie pytanie, aż mi wstyd pytać :D
da sie po tym zdjęciu ocenic czy to orginalny hełm?? czy wogle jest stalowy?? bo z alegro chciałem kupić, pytam sprzedawce nie odzywa sie... a tak mi troche podpada ten hełm...
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.