Skocz do zawartości
  • 0

Obraz

Mauser

Pytanie

Napisano

Witam interesuje mnie przybliżona cena tego obrazu, obraz jest przedwojenny w stanie jak na fotografi nie znam autora ponieważ nie ma podpisu. Proszę o identyfikacje bądź o jakieś namiary osób które mogły by mi pomóc w identyfikacji.

Ps. Sorrki ale niewiedziałem, że poprzednie posty mi się załadowały a były wstawione błędne linki jeszcze raz sorrki

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wydaje mi się, że w prawym górnym rogu jest coś co przypomina podpis/sygnaturę, bardzo nietypowo umieszczone, ale może z oryginału uda się to odcyfrować.
Podaj format obrazu, i może wstaw też zdjęcie drugiej strony, czy nie ma jakiś pieczęci lub naklejek własnościowych. Styl malowania całkiem niezły, ale jeśli nie uda się określić autora obrazu, nie sądzę abyś to sprzedał za więcej niż 200-300 zł.
Napisano
Podejdź do jakiejś biblioteki: album Wojciech Kossak" autor Kazimierz Olszański reprodukcja nr 273 Portret generała Adriana Carton de Wiarta" identycznie namalowane wierzby w tle, jak na Twoim obrazie, a na reprodukcji nr 283 Portret rtm. Henryka Zandbaga" głowa konia jest niemal identyczna. Jeśli ten Twój obraz to nie kossak", to bardzo udane naśladownictwo. Mam niestety tylko czarno-białe reprodukcje tych obrazów, więc nic Ci nie powiem na temat kolorystyki.
Napisano

Witam interesuje mnie przybliżona cena tego obrazu, obraz jest przedwojenny w stanie jak na fotografi nie znam autora ponieważ nie ma podpisu. Proszę o identyfikacje bądź o jakieś namiary osób które mogły by mi pomóc w identyfikacji.

Ps. Sorrki ale niewiedziałem, że poprzednie posty mi się załadowały a były wstawione błędne linki jeszcze raz sorrki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie