Skocz do zawartości

Rajszewskie Podboje

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam wszystkich jednak i pogoda nie przeszkodzi w poszukiwaniach...bylismy ostatnio wraz z kumplem w okolicach Rajszewa..zanim piekna biala dama opadla to kupel bym juz na malych poszukiwaniach i mial pare trafionych fantow...wiec nie wytrzymalismy i udalismy sie nie dawno na mala penetracje terenu czy ktos wie co nieco kto walczyl w rajszewie ponoc stacjonowali tam niemcy ale o tym co kolwiek znalesc to spory problem..pare fotek z wyprawy...
  • Odpowiedzi 90
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

a moze mi ktos powiedziec cos wiecej o tym przedmiocie wiem tyle ze jst to koncowka od sztandaru..ale wiecej niewiem.....pozdro dla wszystkich....

Napisano
no fakt wyprawa była niesamowita szkoda tylko ze nic tak naprawde ciekawego sie nietrafiło.ale wiosna juz niedługo a wtedy.........:)
Napisano
mowisz ze z pierwszej wojny mi sie wydaje ze z II bo gdzies mi kiedys smignelo takie foto ze sztandarm....hmyy ktos moze cos jeszcze powiedziec na ten temat cos...???
Napisano
masz racje z pierwszej wojny teraz go ogladnolem i ma date 1914 -1813 FW przepraszam miales racje a ile cos takiego moze byc warte ktos wie???
Napisano
może to być ze sztandaru kombatanckiego .Znalezione w Rajszewie ,mieszkam niedaleko ,znajomy troszeczkę szukał w tym terenie;wrzesień 1939 ,I wojna i 1945 na wiśle przeprawa z 1945
Napisano
I wojenne fanty z tego rejonu to kilka klamer jakieś pojedyncze bagnety i duperele.wrzesień to 2-3 nieśmiertelniki polskie podobna ilość bagnetów i inne śmieci a 45ty to wszystko co tylko można znależć na tego typu pobojowiskach ślady SS równierz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie