pająk Napisano 3 Luty 2006 Autor Share Napisano 3 Luty 2006 Pytanko mniej więcej jak w temacie, tzn. jak zapisać klatkę z filmu w formacie avi jako jpg lub inny plik graficzny. Niby rzecz banalna, ale w żaden sposób mi nie wychodzi (odtwarzam Media Playerem). Wyczerpały mi się pomysły, więc proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tosh Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 witamproponuje na poczatek zrobic zrzut ekranu na zapauzowanym filmie, a pozniej wyciac w jakimkolwiek programie graficznym (np. w Irfanviev)...inny pomysl to sciagniecie programu SoftCam, mozna zapisywac zarowno sekwencje stale (czyli jpg i tym podobne) lub urywki filmow...to sa moje propozycjepozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 Dopiero co w głównym forum LEWY pytał o podobną rzecz, zawsze najprostsze rozwiązania są najlepsze, wystarczy użyć programu Power DVD, dostarczanego z każdą nagrywarką albo do wyszukania w sieci, tam jest opcja zapisz klatke, którą uruchamia się jednym kliknięciem myszki. Efekt murowany i doskonały. Wcześniej próbowałem różnych kombinacji alpejskich, kolega doradził mi powera, o którym z resztą nie miałem pojęcia, że go posiadam bo po co zagładać na dołączoną do sprzętu, płytę ;)Wychodzącudne fotki, więc z przyjemnością dzielę się informacją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 9 Luty 2006 Autor Share Napisano 9 Luty 2006 Dzięki za pomoc. Przeczytałem post LEWEGO i wykorzystałem patent zeliga (tzn. ustawienie na zero przyspieszenia sprzętowego w opcjach karty grafiki). Pytanie moje wzięło się stąd, że mój Power DVD nie chce odtwarzać formatu avi, a zrzut z ekranu (Print Screen) dawał czarny obraz po wklejeniu do Photoshopa. Jeszcze raz dzięki za sugestie i pomysły, przy okazji ściągnę jeszcze i przetestuję SoftCam-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.