Maku 73 Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Pierwsze zdjęcie rozpoczynające wątek niekoniecznie przedstawia naszywki Kriegsmarine, a konkretnie licząc od lewej strony w I rzędzie druga i trzecia i w II rzędzie druga i piąta z duzym prawdopodobieństwem są naszywkami Volksmarine byłego DDR. Może sie wypowie ktoś biegły w temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 2 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Ja moge potwierdzic ... :D I V-ka tak samo. Juz dawno ich nie mam - poczatki zbierania KM... Wrzuce później kilka fotek jak to teraz u mnie wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Witam,widelec Kriegsmarine, z rejonu walk 1. Dywizji Piechoty Kriegsmarine (jeden z przyczółków mostowych w zachodniopomorskim)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 I jego kumpel. Tym razem ze stali nierdzewnej. Ten sam rejon. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 I bicia na obu utensyliach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Hahahaha zapomniałem, że już wrzucałem te fotki. Proszę admina o usunięcie moich ostatnich postów w tym watku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomp Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 U-boot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek64 Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 książkowy akcent Kriegsmarine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek64 Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 a w środku mnóstwo ciekawych zdjęć.Książka wydana w 1942. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Menzo Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Witam.Kiedys juz pisalem na forum o tym krzyzu. Jest to wersja krzyża dla Kriegsmarine. Czy ktos z kolegow ma podobny w kolekcji? Moze ma jakies dodatkowe info. na temat tej wersji? Prawdopodobnie krzyż dowodcy artyleri przeciwlotniczej.Dodam odrazu ze wersja dla Kriegsmarine posiada mosiezny środek. Ps. Wykopek+++++++++++++++++++++++++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Menzo Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Ten oto klucz - z Uboota - był przez długi czas w mojej kolekcji. Trafił w dobre rece innego kolekcjonera (na Allegro)+++++++++++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Menzo Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 M z wronką. Oprocz widocznego na foto bylo jeszcze kilka innych sygnatur.+++++++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 A jak poznajesz , że ta wersja EK jest właśnie dla Kriegsmarine? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Menzo Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 wersja dla Kriegsmarine posiada mosiezny środek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryton Napisano 7 Kwiecień 2008 Share Napisano 7 Kwiecień 2008 Mam podobny krzyż wygląda że ma środek miedziany a moze miedziowany.Co do środkowego guzika to nie jestem pewien czy jest akurat kriegsmarine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryton Napisano 7 Kwiecień 2008 Share Napisano 7 Kwiecień 2008 oraz druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 WitamJa tak samo jak kolega OnyX posiadam butle od kamizelki ale czemu niby to taki unikat?:) Jakies daty są na niej 42r i 44r to chyba data legalizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 A oto moja lornetka KM lecz bez szkieł a pryzmaty potłuczone niektore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 A tu ktoś z niej wydrapał orzełka.Pozdr.Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 A oto moja Carl Zeiss Jena 7x50,wyrwana na pchlimtargu.Pozdro.sten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.