Skocz do zawartości

Pokazujcie co macie z tematu Kriegsmarine

OnyX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pierwsze zdjęcie rozpoczynające wątek niekoniecznie przedstawia naszywki Kriegsmarine, a konkretnie licząc od lewej strony w I rzędzie druga i trzecia i w II rzędzie druga i piąta z duzym prawdopodobieństwem są naszywkami Volksmarine byłego DDR. Może sie wypowie ktoś biegły w temacie?
  • Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ja moge potwierdzic ... :D I V-ka tak samo. Juz dawno ich nie mam - poczatki zbierania KM... Wrzuce później kilka fotek jak to teraz u mnie wyglada
Napisano

Witam.Kiedys juz pisalem na forum o tym krzyzu. Jest to wersja krzyża dla Kriegsmarine. Czy ktos z kolegow ma podobny w kolekcji? Moze ma jakies dodatkowe info. na temat tej wersji? Prawdopodobnie krzyż dowodcy artyleri przeciwlotniczej.
Dodam odrazu ze wersja dla Kriegsmarine posiada mosiezny środek.
Ps. Wykopek
+++++++++++++++++++++++++

Napisano

Ten oto klucz - z Uboota - był przez długi czas w mojej kolekcji. Trafił w dobre rece innego kolekcjonera (na Allegro)
+++++++++++

Napisano

Mam podobny krzyż wygląda że ma środek miedziany a moze miedziowany.Co do środkowego guzika to nie jestem pewien czy jest akurat kriegsmarine.

Napisano

Witam
Ja tak samo jak kolega OnyX posiadam butle od kamizelki ale czemu niby to taki unikat?:) Jakies daty są na niej 42r i 44r to chyba data legalizacji.

• 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie