a.korbaczewski Napisano 31 Styczeń 2006 Autor Napisano 31 Styczeń 2006 Pasek jest obcięty, był tak długi jak klasyczny WP lub MO. Jakaś wytarta piczątka na nim jest. Klamra mi przypomina nieco klamry fińskie z filmu Wojna zimowa", ale może ruska ona jest?
a.korbaczewski Napisano 1 Luty 2006 Autor Napisano 1 Luty 2006 jest wytarta bardzo, ale bolce mogły być ciemne.dzięki bardzo
Towarzysz Iwan Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 Czy pas ma wyszyty jakiś wzór? Jesli tak, to możliwe, że masz radziecki wz.32 polowy dla oficerów (wskazuje na to cienka" klamra i skórzany podkład pod nią)
skumin Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 Może to francuski , podoficerski ,szczupła klamerka , okrągłe pieczątki, jedynie co mi nie pasuje to za ostre ścięcie końcówki - czy nie ma śladów przeróbki - ścięcia?
a.korbaczewski Napisano 31 Styczeń 2006 Autor Napisano 31 Styczeń 2006 pas jest obcięty na chama że tak to określę
skumin Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 A jeszcze jedno,w fr. pasach bolce były malowane czarną farbą , w pasach szereg. cała klamra była pokryta czarną farbą ( tak jak większość elementów metalowych - haki , sprzączki itp.)..Pozdrawiam Skumin
Pytanie
a.korbaczewski
Pasek jest obcięty, był tak długi jak klasyczny WP lub MO. Jakaś wytarta piczątka na nim jest. Klamra mi przypomina nieco klamry fińskie z filmu Wojna zimowa", ale może ruska ona jest?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.