Ricardo68 Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Napisano 30 Styczeń 2006 Szanowni Koledzy!!!Chcę podzielić się informacją dotyczącą dostępu do akt osobowych byłych żołnierzy Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie. Otóż istnieje możliwośc skorzystania dla członków rodzin, z zasobów Ministry of Defence, w którym to znajdująsię teczki osobowe naszych żołnierzy. Bezpłatnie można otrzymać tzw. Service Record cdo może być pomocne dla wyjaśnienia przebiegu służby krewnego. Prośbę o zapis przebiegu służby można napisać po polsku, ale należy dołaczyć kopię aktu zgonu krewnego oraz metrykę urodzenia dla potwierdzenia pokrewieństwa, jeśli rzecz dotyczyć będzie np. Waszego Dziadka to prosbę wystosować powinien syn lub córka byłego żołnierza, w przypadku gdy bezpośredni krewny nie żyje konieczny będzie kolejny odpis aktu zgonu. Takie są angielskie przepisy, że odpowiada się tylko bezpośrednim krewnym, jak to nazywają ext of kin".Prośby należy kierować pod adres:APC - Polish EnquiriesBuilding 28BRAF NortholtWest End RoadRuislipMiddxHA4 6NGFormalności trwają około miesiąca, jak twierdzą pracownice sekcji polskiej. Mam nadzieję, że wyjaśniłem to przejrzyście, ale proszę pytać jeśłi coś wydaje się być niejasne
Cronos Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Jakie dokumenty miał bym dołączyć jeśli chciał bym sie dowiedziec informacji na temat bezdzietnego wujka, brata mojej żyjącej babci??
Gebhardt Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Cronos - o ile po wujku nie ma zyjacej wdowy to NOK jest babcia i w jej imieniu nalezy wystawic prosbe. Czyli chyba nalezy podac metryke urodzenia babci.
Ricardo68 Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Napisano 30 Styczeń 2006 Babcia musi wystąpić osobiście, tzn. list musi być podpisany przez Nią i musi wykazać pokrewieństwo z osobą, której pytanie dotyczy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.