Raven Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Napisano 30 Styczeń 2006 Witam,Czy moze mi ktoś naswietlic temat usypywania kopczyków na miejscu zwycięskich potyczek, przez Prusaków w czasie I wojny.Bardzo bym prosił o podzielenie się wiedzą.Poddrawiam.
Klaus BOLS Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 wiem że na ukrainie jest tradycja usypywania takich kopców. Na ukrainie w steie co jakis czas widać takie wzniesienie, z krzyrzem. We wsiach czasem.
Boruta Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 Widziałem taki kopiec i z tego, co wyczytałem na krzyżu wynika, że to jest to mogiła zbiorowa rosjan.
Dżozef1969 Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 Rozmawiałem kiedyś z ukraińcem który twierdzil że kopczyki są czesto usypywane przez lokalne społeczności (na ukrainie) dla upamietnienia jakiegoś ważnego lokalnego wydażeniaPozdr.
mareks Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=264714 masz tu są kopczyki z okolic mojej miejscowości.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.