Skocz do zawartości
  • 0

Koło samochodowe ???

strazakwaffe

Pytanie

Napisano

czy ktoś wie od jakiego pojazdu moze byc to koło na oponie jest rozmiar 720x120 napis w języku niemieckim z nazwą na końcu Breslau-a na drugiej stronie zeby było ciekawiej jest napis . BALLON

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy ktoś wie od jakiego pojazdu moze byc to koło na oponie jest rozmiar 720x120 napis w języku niemieckim z nazwą na końcu Breslau-a na drugiej stronie zeby było ciekawiej jest napis . BALLON

Napisano
Może i się pomyliłem , nie od samolotu ,ale wykorzystywane na lotniskach .Byc może przy wózkach.Miałem gdzieś fotkę czegoś z takimi kołami ,spróbuje pokopać w kompie .
Napisano

to zdjęcie jest z Dęblińskiego hangaru ,interesujący nas obiekt jest słabo widoczny ,ale chwilowo znalazłem tylko takie .To takie koło i potwierdzałoby to wersje Grandela.

Napisano
Grandel ,koła na zdjeciach, które wstawiłeś sa inne ,zwróć uwage na system zaplatania szprych.Prze tej przyczepce szprychy są zaplecione jak w motocyklach , a przy kole stazakwaffe całkowicie innym systemem .
Pozdrowienia dla strazakwaffe z Dęblina
Napisano

Jak przypuszczam, kolko pochodzi od jednej z przyczepek tego typu.Wersji bylo sporo wiecej niz te dwie, ale akurat zdjecia tych mam.Pochodza z broszurkiHorst'a Beiersdorf'a.
Pozdrowienia
Grendel

Napisano
Hmmm...Rzeczywiscie - nie zwrocilem uwagi.
Lotnicze, to ono nie jest na pewno.
W zasadzie jestem przekonany, ze pochodzi ono od wozkow transportowych, ale konkretnie od jakich i jakiego producenta, nie wiem, wiec nie bede dalej macil w glowach.
Moze ktos bedzie wiedzial na 100%.
Pozdrowienia
Grendel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie