strazakwaffe Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Napisano 29 Styczeń 2006 czy ktoś wie od jakiego pojazdu moze byc to koło na oponie jest rozmiar 720x120 napis w języku niemieckim z nazwą na końcu Breslau-a na drugiej stronie zeby było ciekawiej jest napis . BALLON
strazakwaffe Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Napisano 29 Styczeń 2006 czy ktoś wie od jakiego pojazdu moze byc to koło na oponie jest rozmiar 720x120 napis w języku niemieckim z nazwą na końcu Breslau-a na drugiej stronie zeby było ciekawiej jest napis . BALLON
marop Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 Może i się pomyliłem , nie od samolotu ,ale wykorzystywane na lotniskach .Byc może przy wózkach.Miałem gdzieś fotkę czegoś z takimi kołami ,spróbuje pokopać w kompie .
marop Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 to zdjęcie jest z Dęblińskiego hangaru ,interesujący nas obiekt jest słabo widoczny ,ale chwilowo znalazłem tylko takie .To takie koło i potwierdzałoby to wersje Grandela.
marop Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 To koło jest od przedwojennego samolotu? Miełem takich kilka ,lecz nie w tak ładnym stanie.Pozdr...
marop Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Grandel ,koła na zdjeciach, które wstawiłeś sa inne ,zwróć uwage na system zaplatania szprych.Prze tej przyczepce szprychy są zaplecione jak w motocyklach , a przy kole stazakwaffe całkowicie innym systemem .Pozdrowienia dla strazakwaffe z Dęblina
Grendel Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Jak przypuszczam, kolko pochodzi od jednej z przyczepek tego typu.Wersji bylo sporo wiecej niz te dwie, ale akurat zdjecia tych mam.Pochodza z broszurkiHorst'a Beiersdorf'a.PozdrowieniaGrendel
Grendel Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 Hmmm...Rzeczywiscie - nie zwrocilem uwagi.Lotnicze, to ono nie jest na pewno.W zasadzie jestem przekonany, ze pochodzi ono od wozkow transportowych, ale konkretnie od jakich i jakiego producenta, nie wiem, wiec nie bede dalej macil w glowach.Moze ktos bedzie wiedzial na 100%.PozdrowieniaGrendel
strazakwaffe Napisano 31 Styczeń 2006 Autor Napisano 31 Styczeń 2006 wątek sie rowija postanowiłem jeszcze dozucić trochr fotek druga strona
Pytanie
strazakwaffe
czy ktoś wie od jakiego pojazdu moze byc to koło na oponie jest rozmiar 720x120 napis w języku niemieckim z nazwą na końcu Breslau-a na drugiej stronie zeby było ciekawiej jest napis . BALLON
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.