Skocz do zawartości
  • 0

Ciekawe odznaczenie.

Darek419

Pytanie

Napisano

Witam.Odznaczenie to pojawiło się na jednym z portali aukcyjnych.Chciałbym się dowiedzieć jakie to jest odznaczenie i z jakiego kraju i okresu pochodzi.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Odznaczenie to pojawiło się na jednym z portali aukcyjnych.Chciałbym się dowiedzieć jakie to jest odznaczenie i z jakiego kraju i okresu pochodzi.

Napisano
darek co myslisz na o pozostalych cennych znaleziskach ze strychu w/g mnie podpadają .
Dziwi mnie ze pewne zdj sa retuszowane dlaczego ?
Pzdr Jack61
Napisano
Witaj.Zawsze można zadać pytanie sprzedającemu.A piękne zdjęcia,niesamowity opis, z bogatą przeszłością to połowa sukcesu.Gościu chciałby sprzedać;cenne znaleziska; jak najdrożej.pozdro Darek.
Napisano

L'Ordre de Léopold II -
Order Leopolda II Niepodległego Państwa Kongo (1900-1908),
Kongo Belgijskiego (1908-1910), Belgii (1910); 6 klas.
Ten wybrakowany to krzyż kawalerski.

Napisano

Mój przyjaciel z Belgii, szczery patriota flamandzki, osobaczył by mnie za frankofoństwo". Nie napisałem, że odznaczenia belgijskie są wytwarzane w dwóch wersjach językowych" flamandzkiej i francuskiej.

Drugie odznaczenie to medal pamiątkowy 100-lecia niepodległości" Królestwa Belgii 1830-1930. Trzej królowie" to: Leopold I, Leopold II i Albert z Koburgów, którzy panują również w Wielkiej Brytanii, ale tam nazywają się od 1914 Windsorami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie