Skocz do zawartości

złoty strzał ....

okejos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
głeboko były i w jednym miejscu??
Gratuluję i pozdrawiam
Napisano
jak mozesz okejos to opowiedz mi jedno ..znasz taaakie miejsca czy masz raczej dobry nos"
pozdrawiam
Napisano
hehe.
ukłon w strone kolegi. pracuje w gazowni a obsługuje" wieś i jakiś dziadek mu powiedział co jakis oddziałek, siedział pare dni w lasku.a potem chłopaki zabrali cywilki i sie rozeszli.boję sie że limit szczęscia wyczerpałem na ten rok :))))
Napisano
Ale widać, że się nasi trochę postarali, bo zamki wymontowali. Może jeszcze gdzieś tam leżą.
Pozdrawiam
Napisano
okejos nawet nie mow ze szczescie ci sie konczy...milo popatrzec na fotki..btw jak jest ktos z okolic ostroleka czy wielbark kolo szczytna moge dac wam pewne " namiary mam nadzieje ze jeszcze nie rozkopane bo nie bylem tam juz pare lat..
pozdrawiam
Napisano
Z okolic Szczytna co prawda nie jestem, ale mam tam rodzinę i jadę tam w najbliższą sobotę na cały tydzień. Byłbym więc takową informacją żywo zainteresowany.
Napisano
dobre pytanie, skoro porzucili bron a zarzucli cywilki reszte wojskowego wyposazenia z pewnoscia nie zabrali ze soba...
Napisano
niestety w okopie było to.
a w lesie sporo smieci. ale bron mogli zakopac a hełmiki i inne klamoty zostawic na wierzchu...... ale ale, kolega wrócił z giełgy w Kielcach podobno ktoś pod ostrowcem świetokrzyskim kopnół w jednym dołku 75 mauserów polskich, poszły na giełdzie hurtem po 100 za szt. niektóre byłe nawet w oksydzie i z drewnem , było tez parę oddzank pułkowych (podobno ) srernych ale jakie cholera wie dowiedziałem sie po fakcie . :(((((
Napisano
Do okejosa:
Gratuluję znaleziska!
Kurcze, ale ten to kolega mógł chwilke poczekać - chętnie jakieś fotki by się pooglądało :-)

Do marcinn
Twój mail to lipa. Podaj normalny.
I sorry za gburowaty ton.

Pozdrawiam
Napisano
jesli chodzi o okolice ostroleki to polecam szkwa i dabrowka dziadek opowiadal ze te dwie wioski niemcy rozebrali na ziemianki" nie wiem tez czy wszystko zostalo juz przeszperane ale kiedys znajdowalismy duzo ciekawych rzeczy te dwie wioski leza okolo 20 km od ostroleki w strone kadzidla aha najwiecej tego jest kolo wsi szkwa tzn w pobliskich lasach
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie