Skocz do zawartości
  • 0

Pociski,łuski

Gość Krzych0

Pytanie

Proszę o polecenie mi książki, która pozwoli mi na identyfikację łusek i amunicji z czasów II wojny, napewno jest wiele książek, ale proszę o podanie mi według was najlepszej książki, w której będzie opis symboliki wybijanej na tylnej części amunicji. Proszę jeszcze o podanie gdzie i jak można taką książkę kupić.
<BR>
email: ratusz@go2.pl

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
No cóż książek tego typu jest dość dużo, niestety są to publikacje zagraniczne, i na naszym rynku księgarskim trzeba za nie słono płacić.
Brak jest w tym wględzie czysto polskiej publikacji po przystępnej cenie. Materiały na ten temat ukazują się w różnych czasopismach przy okazji omawiania jakiegoś konretnego typu amunicji (L.Erenfeicht, A.Popiel). Artykuły typowo o samym znakowaniu pojawiły się między innymi na łamach Odkrywcy" i były prezentowane przez osobę pana Grzegorza Franczyka oraz są kontynuowane przez ze mnie (mam nadzieje że je pan chociaż przeględa). Co do możliwości opublikowania takiego rodzaju książki to są plany z tym związane po zakończeniu tego cyklu w Odkrywcy", co mam nadzieje nie nastąpi tak szybko. Jest to powiązane równocześnie z nowym cyklem pt.Vademecum kolekcjonera amunicji strzeleckiej" które będzię się ukazywało na przemian z artykułami o znakowaniu. Po zebraniu odpowiedniej liczby materiałów będzię się można zastanowić nad wydaniem tego w zwięzłej formie.

Pozdrawiam: Piotr Bochyński melon"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie