KURT2005 Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 Witam prosze o podzielenie sie doswiadczeniami posiadaczy tego sprzetu.prosze równiez zamieszczac fotki fantów znalezionych tym sprzetem.Czy faktycznie jest on tylko do monet?
marcin.lubuskie Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 Siemka dołanczam sie do kolegi jesli hodzi o ten wykrywacz terz szukam jakiegoś wmiare taniego i operatywnego wykrywacza a on ma przystempnoą cene pozdrawiam
marcin.lubuskie Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 Jaki ma zasieng i czy warto go kupic może ktos ma takiwykrywacz ładnie sie prezentuje a jak jest w praktyce tego z kolegą niewiemy.
KURT2005 Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 Ja juz go posiadam i niemam zabardzo jak go sprawdzic w terenie byłem z nim 2 razy.teraz pełno sniegu i wyprawa niebardzo.dlatego prosze posiadaczy o opisanie swoich znalezisk i na jakiej głebokosci siegnął.fotki mile widziane.
marcin.lubuskie Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 A TEN GARNET jakie doniego bateryjki wchodzą i ile ci trzymają w terenie
KURT2005 Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 4 paluszki podobno maja starczac na około 30-40 godzin
Darek419 Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 Witaj,możesz śmiało podzielić to przez dwa.pozdro.
KURT2005 Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 jestes posiadaczem tej wykrywki ?jak tak to jak z zasiegiem?
skwar0 Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 Daj spokój z bateryjkami, od razu powinieneś zakupić akumulatorki z ładowarą. Polecam bardzo!!!Zaoszczędzisz kasę a i zasięgi są dużo lepsze.Ten wykrywacz kupiłem w maju ubiegłego roku, z drugiej ręki i jestem z niego bardzo zadowolony.Trzeba się go trochę nauczyć, a efekty zaskakujące.Wyszło sporo monet, trochę militarki.
DarekD Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 Nie znam tego sprzętu ale.. napewno na akumulatorkach wzrosną zasięgi? Dlaczego?PozdrawiamDarek
skwar0 Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 A zasięgi --różnie, tylko na mróz się nie nadaje, bardzo wariuje dyskryminacja.sreberka moniaki wychodzą tak 20-22 cm, i to niezależnie od średnicy, (np 1/2 sielber groschen -- wielkość 1gr współczesnego 15 cm, ale o większym, nominale łapie głębiej0Zwróć uwagę by chodzić na zakresie all metNajgłębiej wyszła grucha od panzerfausta 60 -- ok.60 cm.Przy okrągłych większych rzeczach z metalu sygnalizuje kolor z przeskokiem do żelaza, ale szybko wyczaisz o co chodzi.Monety typu miedzionikiel, łapie jako ptab-z przeskokiem na coin.Jakby jakieś szczegółowe info to pytaj
skwar0 Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 Bo akumulatorki mają, ciut mniejsze napięcia 1,2V- od bateryjek, te 1,5V, ale za to dużo większe pojemności.I właśnie te parametry powodują że możesz chodzić z wykrywką na maksa tzn czułość do końca.I się nic nie wzbudza, jedyną uciążliwością jest sygnalizacja rozładowania bateri, bo mruga-- ale to jest wina obniżonego napięcia bo to jest 1V sumarycznego napięcia
marcin.lubuskie Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 Siemka .dzieki za info.a czy ładowarka jest w zestawie czy trzeba zanią dopłacic, i jak ten wykrywacz zachowuje sie.np,na polu bitwy chodzi mi o zasmiecenie odlamkami czy morzna go skręcic w taki sposób żeby te śmieci jakoś pominąć i czy niebędzie zabardzo wariował, chociaż zate
marcin.lubuskie Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 cene nie można wiele wymagać, napewno jest lekki i zwarzywszy na to ,że posługiwałęm sie wcześniej wykrywaczem samoróbką bez ciepłokrystalicznego wyświtlacza,opierając sie wyłącznie na wskazówce potencjometru ,to taki lekki strach mnie nachodzi jak to będzie z obsługą czy się połapie .
k-szela Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 Buhaha... Ale się uśmiałem Daj spokój z bateryjkami, od razu powinieneś zakupić akumulatorki z ładowarą. Polecam bardzo!!! Zaoszczędzisz kasę a i zasięgi są dużo lepsze." pierwsze racja drugie już nie:)) i wtedy włączy się ciepłokrystaliczny" wyświetlacz buhaha... nie mogłem się powstrzymać.P.S. Co do wykrywki jak za tą cenę nic nie mam, zasięgi przyzwoite.
skwar0 Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 Na polu mocno zaśmieconym odłamkami przełącz na biżuterie, pokaże kolorki a jak będzie większy metal typu magazynek lub giwerka to sygnał będzie skakał z żelaza do ptab-u , dzwieki będzie wydawał nieprecyzyjne i trzeba kopaćTrochę pokopiesz i będziesz wiedział
KURT2005 Napisano 4 Luty 2006 Autor Napisano 4 Luty 2006 a wiec według was wykrywka spoko.fakt na mrozie szaleje byłem 03.02.2006 znaczy sie wczoraj na poszukiwaniach.sniegu z 30 cm:)niepowiem zasieg imponujacy jak na takie żółte cudo:)ale kolorki niebardzo wiekszosc na all metal łapało!czy to prawda ze na akumlatorkach poprawi sie zasięg????
marcin.lubuskie Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 Oki to już troche sie orientuje, a jak zamuwie przez internet ten wykrywacz to te akumulatorki bendą w zestawie czy nawłasną renke dokupić trzeba, bo jak patrzałem to do wykrywacza dołączone są baterje a o akumulatorkach nic nie piszą
KURT2005 Napisano 5 Luty 2006 Autor Napisano 5 Luty 2006 w skład zestawu wchodza 4 baterje AA w moim przypadku były to ENERGIZER.Niestety zadnych aku.niema i ładowarki.w gratisie były słuchawki i festyniarski daszek.ja jestem zadowolony z tego sprzetu zadziwił mnie jego zasieg przez taka warstwe sniegu i ziemi wykrywał małe przedmioty.Moze ktos by zamiescił fotki fantów znalezionych ta wykrywka dla zachety ze osiagi sprzetu nie sa tak smieszne jak jego wyglad.ja swoje fotki zamieszcze wkrótce(te z ostatniej wyprawy)tylko kumpel mi je przesle(jego aparat:)
marcin.lubuskie Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 Czyli wnioskuje że ty chodzisz na zasilaniu przez baterje AA a akumulatorkuw nie posiadasz a koledzy poprzednio pisali o akumulatorkach, muwisz o zasięgu tesz chodziłem w zeszłym roku po śniegu posługując sie wykrywką PI samo rubką, i zasięg terz miałanawet dobry
marcin.lubuskie Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 A baterje ile ci trzymają, kurka morze da rade gdzieś dokupić akumulatorki tylko żeby to nie wpłyneło na prace wykrywacza
KURT2005 Napisano 5 Luty 2006 Autor Napisano 5 Luty 2006 Tak jestem z Warszawy a dokładnie z Białołęki :)akumlatorki kupie z wiosny teraz niewarto i tak niema kiedy tego sprawdzic czy beda lepsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.