Skocz do zawartości

głupie pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
To co napisze może będzie troche głupie i frajerskie ale mam marzenie wykopać albo znaleść na wiosne niemiecki hełm, wyremontować go i w przyszłości używać jako kask motocyklowy. Chodzi mi o w miare zdrowy dzwon, więc mam pytanie gdzie w okolicach Zabrza, tak do 20km jest duża szansa na znalezienie takiego. Jakieś lasy albo najlepiej bagna w okolicy których były walki. Mógłbym przecierz kupić jakiś za pare groszy ale taki mnie nie nteresuje bo to by było zbyt łatwe.
Pozdrawiam
Napisano
Cronos z tego co się orientuję, to zabronione jest używanie metalowych nakryć głowy jako kasków motocyklowych.
Nie lepiej zrobić sobie taki garnek" z tworzywa sztucznego?
Oczywiście zgodnie z oryginałem.
Będzie wyglądał identycznie, a i prawa nie złamiesz. Bo my poszukiwacze nie możemy łamać prawa nie?
Pozdrawiam
Napisano
trochę śmigałem w takim garnku, trochę jednak za ciężki na dłuższą metę. Cronos dobrze podpowiada, lepiej z laminatu, można takie bez problemu kupic.pozdr
Napisano
Witam. Po co śmigać do Holandi po laminaty. Skoro jesteś z Zabrza, proponuję giełdę w Bytomiu (ostatnio Kolo oferował takie.
Pozdro.
Napisano
Witam!
Mam znajomka, który szczerze odradzał mi jazdę w hełmie niemieckim. Podobno podczas upadku bardzo łatwo o uszkodzenie kręgosłupa przez nakarczek.
Chłopaki robią tak, że w dzwon wklejają ludowego orzeszka", podobno wtedy policjanci nie mają nic do gadania.
Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
Ja pomykam w niemieckim hełmie na junaku; wkladke dałem własnie od starego orzecha ale musi ona byc bardzo szczelnie dopasowana bo inaczej powyzej 70 km/h zaczyna nieprzyjemnie wiać a poza tym w razie wypadku moze byc naprawde niewesoło. Pozdrawiam
Napisano
heh ten pomysł z orzeszkiem jest niepowiem niezły:D Ale moje pytanie odnośnie miejsca znalezienia takego hełmu jest nadal aktualne. A tak apropo słyszałem ze niezłe fanty można znaleśc na polgonie w Gliwicach, niektóre niestety troszke rozrywkowe:/
  • 2 weeks later...
Napisano
hehe z kątowni;) Można kupić za około 100 zł gotowy hełm.
Kiedyś jeździęłm na uralu w metalowym, ale wiało jak skurczybyk, wkłądke zrobiłem ze strażaka:))
Nie polecam jazdy w oryginale.
Napisano
Cronos ja mam na sprezdaz m 35 juz pomalowany tylko wkałd wrzucic i mozna jezdzic napisz na @.
Napisano
Klaus-musisz wejść do sklepu z częsciami do MALUCHA i poprosić o żywice+mate do naprawy wyzej wymienionego pojazdu.Oczywiście do załatania w nim dziur.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie