Skocz do zawartości
  • 0

Co to za system???

artur23_2005

Pytanie

Napisano

Rewolwer znaleziony w dziupli w wierzbie wraz z Mosinem pierwszowojennym.Ma różne bicia carskie.Lufa jest długa nie widać tego na zdjęciu,5-strzałowy na naboje takie jak do Nagana.Uwaga,kurek całkowicie zabudowany w szkielecie!Zaznaczam iz przedmiot nie jest już bronia,został zadekowany przez czas,żaden mechanizm wnim nie jest już ruchomy.Moje pytania brzmią:
Co to jest?i jak to ewentualnie rozruszać aby klikało???

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co to jest to nie wiem.Co do klikania,włóż to w nafte na 2-3 dni powinno zluzować.Jeśli nie pomoze mozesz spróbować mojego patentu.Kup płyn hamulcowy np.DA-1 lubR-3,włóż do metalowego naczynia detal i zalej płynem.Przedmiot musi być zanurzony w 3/4.Po min.24 godz.naczynie na gaz i gotuj z godzinę,potem zostaw do wystygnięcia.NIE GOTUJ W MIESZKANIU,bo zapach taki że zęby wykręca.Ja robię to na działce,na butli turyst.Sposób trochę kłopotliwy,ale daje dobre efekty.Nie polecany do kolorów.Pozdrawiam.
Napisano

Witam i podaję ewentualne sygnatury.Niestety mam słaby aparat i nie mogę ich uzyskać.Ta widoczna na zdjęciu to coś podobnego do pruskiego stempla odbioru pod koroną.Cała reszta to popjedyncze litery z alfabetu rosyjskiego pisane cyrylicą.Znajdują się po jednej,dwóch na każdej części.Niestety mój aparat ich nie uchwyci.Pozatym po drógiej stronie bębna literki NP pisane razem tzn.prawa nóżka N jest równocześnie nóżką P.Rewolwer posiada także numer seryjny albo wojskowy 225 na spodzie chwytu.Zwracam uwagę,iż na tym zdjęciu wyrażnie widać orginalność mechanizmu .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie