Skocz do zawartości

Juwel 33 podgrzewacz okopowy, jak to sie je?


megakura

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
rozpalanie jest bardzo proste jak każdej lutlampy -czyli napełniasz zbiorniczek w 3/4 zakręcasz ,pompujesz pompka jeżeli jest ,nastepnie wypełniasz wgłębienie przy palniku benzyną i podpalasz -dopiero jak wypali się benzyna rozgrzewająca palnik otwierasz zawór i słysząc wyrażne syczenie gazu odpalasz kuchenkę tak jak gazową ale najwazniejsze jest rozgrzanie palnika przed zapaleniem
Uwaga: w kuchenkach bez pompki korek paliwa może być nieszczelny to nie ma znaczenia
  • 6 years later...
  • 10 months later...
Napisano
Witam
Też posiadam kuchenkę Juwel 34 jest to niemal kopia juwel 33. W polsce Z M Dęba produkowała kopię Arara, wszystkie one to niemal to samo. Użytkowanie jest identyczne jak svea 123, rosyjska kostka breżniewka, rosyjski trzmiel (mam 4) posiada pompkę ale i tak musisz podgrzać palnik (używam strzykawki i denaturatu) aby benzyna w zetknięciu z gorącym przewodem parowała.
Instrukcje
http://www.spiritburner.com/fusion/showtopic.php?tid/12009/post/new/#NEW
http://www.spiritburner.com/fusion/showtopic.php?tid/482/post/new/#NEW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie