jagoda Posted June 6, 2003 Author Share Posted June 6, 2003 Dzisiaj w łódzkich wiadomosciach dnia byla informacja ze policja z Piotrkowa Tryb. zlikwidowala nie legalna kolekcje broni z czasow II WŚ.Widziałem ze gosc mial rakietnice i jakis pistolet chyba walther.Piotrkowianie miejcie sie na bacznosci!!!!!!!Pozdr.M.J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 6, 2003 Share Posted June 6, 2003 wpadła mi ostatnio w ręce polityka , generalnie takich gazet nie czytam , ale znajomy pokazał mi artykuł o grabiezcach kultury tj: wszystkich co łażą z wykrywaczami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 6, 2003 Share Posted June 6, 2003 koniec swiata" jak mówił pan Popiołek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Posted June 6, 2003 Share Posted June 6, 2003 Hłe hłe i co , policja wzbogaci swoje zbiory ...prywatne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miq Posted June 7, 2003 Share Posted June 7, 2003 WitamJagoda chyba musimy trzymac sie na baczności bo piotrków niedaleko:))))))))))))Pozdro miq Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagoda Posted June 7, 2003 Author Share Posted June 7, 2003 Ja mam raczki tutaj nie mam na chacie zadnego zelastwa.Moga mi skoczyc po piwko do baru na rogu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 7, 2003 Share Posted June 7, 2003 dokładnie chata czysta....... to podstawa nawet łuseczki nie trzymac..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RG42 Posted June 7, 2003 Share Posted June 7, 2003 Okejos, ale z tymi łuskami to żart? No nie? Chyba za drobnostki nie ścigają?RG42 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 7, 2003 Share Posted June 7, 2003 hehe jak nie ,powiedzą Ci że chcesz łuske wykorzystać powtórnie tzn.że możesz ją przerobić na stan używalności.Qumpel mi opowiadał,że znał takiego gostka co policja znalazła u niego destrukt karabinu no i postarali się chłopcy bo doprowadzili go do stanu używalności i oznajmili że posiada nielegalną broń....gościu poszedł do paki.Ale to szczegół:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 7, 2003 Share Posted June 7, 2003 Mogą się nawet przyczepić do guzików wojskowych,monet itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Posted June 7, 2003 Share Posted June 7, 2003 Domino, Misiaczku puszysty. Nie rób ludziom wody z mózgu bo tym się ostatnio intensywnie zajmują dziennikarze, podobno w imię" ochrony zabytków i takich innych szczytnych celów.Są w Policji idioci i kretyni ale nie należy generalizować. Większość to normalni ludzie. Bzdurą jest podrabianie złomu żeby kogoś wkopać. Po co , dla jaj ? Płacą im oddzielnie za to czy jak ? Jakbyś napisał , że zabrali i włączyli do swojej (komendanta) prywatnej kolekcji to bym uwierzył. Może to przypadek ale mnie zawsze dziękowano za np. zgłaszanie ozrywek". Dwa razy (w terenie) podpowiedzieli mi Policjanci gdzie są ciekawe miejsca. Moją radiostację znalazłem właśnie dzięki takiej pomocy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagoda Posted June 8, 2003 Author Share Posted June 8, 2003 A swoja droga mam dylemat jak znajde rozrywkowa niespodzianke to dzwonic na policje czy nie.Z jednej strony ustrzege innych przed niebezpieczenstwem ale z drugiej sam narazam sie na przeglad chaty.To jak dzwonic czy nie?pozdr.M.J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kmicic Posted June 8, 2003 Share Posted June 8, 2003 Jagoda - a po co na policję ?Dzwoń bazpośrednio do patrolu saperskiego.Zawsze przyjmuja zgłoszenia, chcociaż to nie pogotowie i maja dwa dni na przyjazd.Warto też brać od nich pokwitowania o przekazaniu rozrywek - mogą się przydać gdy policmajstry zarzucą później w innych okolicznościach pozyskiwanie materiałów wybuchowych - a to ostatnio modny zarzut.Pozdrawiam.Radek Biczak Kmicic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 8, 2003 Share Posted June 8, 2003 Panowie prawda jest taka - gościa w Pabianicach nie znalezli bo zwiał a Ci z Piotrkowa są kasowani przez ten sam oddzial policji co ten gośc z Pabianic. Z tego co wiem w Piotrkowie sypie gośc o ksywce AFGAN" i o imieniu Grzesiek - nie jest to potwierdzone ale włąsnie on podsypał gościa z Pabianic i tak samo wrobił teraz tych z Piotrkowa. Radze ostrożność osobom którre gho znają . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 8, 2003 Share Posted June 8, 2003 ten AFGAN mieszka w Piotrkowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 8, 2003 Share Posted June 8, 2003 dodam ze gosc byl znanuy w srodowisku z tego wojewodztwa - sam mial ponoc sporo niezlych fantow - wymienial sie i nieco handlował - a teraz zaczał mocno współpracować z policja i wsypał znajomych - potwierdz to kwetestie ze w niektorych kwestiach nie mozna miec do nikogo zaufanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagoda Posted June 8, 2003 Author Share Posted June 8, 2003 Kmicic a jaki jest do saperow nr? Z kom. krece tylko 112 i juz po sprawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 9, 2003 Share Posted June 9, 2003 Przecież, jeśli policja dostanie cynk, że ktoś ma roń", to musi to sprawdzić. Chcą, czy nie chcą.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.