bartekl23 Posted June 5, 2003 Author Share Posted June 5, 2003 Witam!Proszę o identyfikację munduru tego więźnia po prawej. Jaka to armia? :-)bartekl23P.S Proszę o podpowiedzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 6, 2003 Share Posted June 6, 2003 Czapka polska, a reszta, to chyba jakaś kufajka. Oczywiście chodzi o tego mniejszego.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 6, 2003 Share Posted June 6, 2003 A ten większy to ma polski. Nie widzę w nim nic dziwnego.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
berthie Posted June 6, 2003 Share Posted June 6, 2003 Mają dziwne buty ;)).pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZZ Posted June 6, 2003 Share Posted June 6, 2003 Pytanie do Bartkal23Skąd pochodzi to zdjęcie i kiedy zostało zrobione, czy coś wiadomo na ten temat? Żołnierze na nim wyglądaja mi na AK-owców zesłanych przez sowieckie władze na Syberię po zajęciu kresów wschodnich przez Armię Czerwoną. Cz ten wyższy z prawej ubrany jest w kurtkę mundurową wz. 36? Na moje oko na nogach nie ma typowych oficerek. A może to zdjęcie z jakiegoś łagru, w którym więzieni byli żołnierze polscy po '39 r. Koturny, które mają przytwierdzone paskami do butów wskazują moim zdaniem, że raczej nie byli pędzeni do rąbania tajgi.Pozdrawiam:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekl23 Posted June 6, 2003 Author Share Posted June 6, 2003 Witam!To zdjęcie znalazłem w internecie. Było napisane, że to 1940 rok w Rosji. Nic więcej nienwiem. :-)bartekl23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
bartekl23
Witam!
Proszę o identyfikację munduru tego więźnia po prawej. Jaka to armia? :-)
bartekl23
P.S Proszę o podpowiedzi...
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.