Skocz do zawartości

Garret Ace nie chodzi na akku?

rav79

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ostatnio wsadziłem do Ace 250 akumulatorki ale nie chce na nich pracować. W ogóle się nie włącza. Wcześniej używałem tych samych akku do innego wykrywacza i wszystko było ok.
Co może być przyczyną?
pozdrawiam
Rafał
Napisano
Witam
Njprawdopodobniej przyczyną jest zbyt niskie napięcie dostarczane przez akumulatorki (wynosi 1,2V) wyjątkiem są akumulatorki alkaliczno-manganowe 1,5V, natomiast zwykłe baterie dostarczają 1,5V . Akumulatory które zastosowałeś, wykrywacz odbiera jako rozładowane.
Pozdrawiam
Vercyn
Napisano
Ja też używam aku forever 2400" i w cyfrówce wszystko jest OK ale jak przełożę do wykrywki to już gorzej.
Wczoraj trochę się bawiłem i odkryłem, że jak dociskam jeden aku to działa ale jak tylko puszczę przestaje i nie jest to wina styku bo wszystkie sprężyny dobrze trzymają baterie. Może to faktycznie dlatego, że aku są 1.2V
pozdrawiam
Napisano
Mój chodzi na Panasonic 2400" Ni-MH o napięciu 1,2V i nie ma problemów.
Ale zerknij kol.rav79 na pierwszy styk z prawej jak sie trzyma. On mi też sprawiał pewne problemy bo chyba akumulatory są troszkę grubsze i plastik przy styku może powodować, że jedna nie łączy".
Pozdrawiam. Hubert.
Napisano
Już po bólu. U mnie to był grugi akumulator od lewej. NIby ścisło siedzi a bez podkładki nie chciał działać.
Dzięki i pozdrawiam

P.S. Już się bałem co to będzie na wiosnę jak będę musiał co chwila nowe baterie kupować :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie