skumin Napisano 14 Styczeń 2006 Autor Napisano 14 Styczeń 2006 Witam , przedstawie wam pare rzeczy do identyfikacji, pierwsza to lampka znaleziona na stryszku mojego kolegi w Ożarowie maz. widok z przodu..
skumin Napisano 14 Styczeń 2006 Autor Napisano 14 Styczeń 2006 Ten hełmik chyba węgier , intryguje mnie ten zaczep z tyłu......?bicie wewnątrz to Mawag 56 - kupiłem na kółku pare lat temu w stanie brr. oczywiście zarzuciłem w takim wypadeczku humbrolka (nie jestem zwolenikiem takiego działania , kiedy zachowane jest choćby 20% orginalnej farby) przerobiłem go na powstańczy ze znaczkiem grup szturmowych....
skumin Napisano 14 Styczeń 2006 Autor Napisano 14 Styczeń 2006 A to szcząteczek nieśmiertelnika znaleziony na polu mojego dziadka w okolicach modlina (hak mundurowy też i wiele innych gadrzecików) , kiedyś pisałem ale nie potrafiłem wkleić zdjątka..może będzie coś widać
skumin Napisano 14 Styczeń 2006 Autor Napisano 14 Styczeń 2006 taki sprzęcik kupiłem na allegro , szycie itd. pasowało mi...na czuja.. ale dokładnie nie jestem pewien , bo stron o kawaleri z konkretami bardzo brakuje . W każdym razie wygląda mi to na juki ...?
skumin Napisano 14 Styczeń 2006 Autor Napisano 14 Styczeń 2006 Niestety nie mam zdjątka tego co było najlepsze z moich znalezisk na stryszku u mojego kolegi w Ożarowie . Były to szelki parciane niemieckie a na skórzanej podkładce kółeczka wybite było K.W.K 41. Może wiecie co oznaczał ten skrót?
skumin Napisano 14 Styczeń 2006 Autor Napisano 14 Styczeń 2006 dokładnie co jest na nieśmiertelniku Cz.l.a7po drugiej stronie 91 K
maxikasek Napisano 14 Styczeń 2006 Napisano 14 Styczeń 2006 ten miernik to multimetr (ampero-, volto-, omomierz). Uzywany przez monterów telefonicznych. Razem z pudełkiem wart 60Euro. cięzko odczytać treść niesmiertelnka z kilku liter. 91K- oznacza 91 kompanię. reszta praktycznie nie do odczytania bo może brakować częsci literek z obu stron. Ważne jest też wielkość liter. Z jest duże czyli Z.l.a. 7
skumin Napisano 14 Styczeń 2006 Autor Napisano 14 Styczeń 2006 Tak zachowałem orginalną wielkość liter , dodam, że pole mojego dziadka znajduje się na wprost fortu strubiny i jak na relacje z oblężenia twierdzy z 1915, (dzień wcześniej wycofali się nie prowadząc obrony) znalazłem dużo łusek niemieckich i rosyjskich , guzików - głównie kopijkiny"no i na jednym polu przez 4 lata chodzenia - trzysta kartaczy (zebrałem chyba kompet 1-go pocisku).
Pytanie
skumin
Witam , przedstawie wam pare rzeczy do identyfikacji, pierwsza to lampka znaleziona na stryszku mojego kolegi w Ożarowie maz. widok z przodu..
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.