Piorek Napisano 13 Marzec 2006 Share Napisano 13 Marzec 2006 Kriss, odezwij sie na priva ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 25 Marzec 2006 Autor Share Napisano 25 Marzec 2006 Piorek Wielkie dzięki za pomoc ,ale już posiadam instrukcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slw Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 Olympus SP-500, 640x480, 53 Kb, tryb supermakro, przy żarówceByło to 15 min po pierwszym odpaleniu więc w dzień i po ćwiczeniach pewnie można lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slw Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 te same warunki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markoniec Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 Witam,Od 1,5 roku Canon S1 IS, karta pamięci - 512 mega. Fotki robię tylko w rozdzielczości 2048x1536 Fine. Wejdzie ich na kartę około pięciuset. Przy rozmiarze 640x480 Normal będzie ich około 5000 (5 tysięcy), można wybrać: ilość lub jakość.Polecam dużą kartę, szczególnie na dłuższe wyjazdy - miejsca na fotki nie braknie.CO mi się podoba w aparacie:- praktycznie wszystko można ustawić ręcznie - jeżeli ktoś chce się pobawić,- ustwienia lampy błyskowej - od zablokowania błysku do wymuszenia przy każdym zdjęciu,- ruchomy ekran w pionie i poziomie - fotografując zza tłumu czy krzaków unoszę aparat w wyciągniętych rękach i odchylam ekran tak abym widział co uwieczniam (zloty, imprezy, rozpoznanie w terenie). Normalnie po uniesieniu aparatu słabo albo wcale nie widać ekranu. To samo tyczy fotek z poziomu gruntu,- zoom optyczny 10x - fotki monetek i łusek jak prezentowane tutaj robi bez problemu. W dziale identyfikacja znalazłem zegarek" to zrobione Canonem.TO przeszkadza w lataniu po chaszczach:- wielkość i ciężar - na pewno nie w kieszni kogoś kto szanuje sprzęt. Z pewnością w plecaku lub chlebaku nie będzie przeszkadzał,- ruchomy ekran - zablokować w obudowie lub zamknąć i używać wizjera jak w klasycznym aparacie.Podoba mi się to co mam, choć przyznaję że na eksplorację wystarczą te płaskie trochę większe od pudełka papierosów. I zgadzam się z opinią że lepiej trochę dołożyć i mieć pewną firmówkę niż badziewie.Pozdr, M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markoniec Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 Bolas, a czy z drugiej strony blaszki masz KSXXW? Bo czcionka jakaś inna i jakby nowa.Pozdr, M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozbooj Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 Fujifilm Finepix S3500 z kartą xd 128. W zupełności wystarcza. Wolałbym model 5500 tylko cena... Wcześniej używałem innych, ale nie były moje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.