KamAndy Napisano 10 Styczeń 2006 Autor Napisano 10 Styczeń 2006 Brak słów:Wojskowa ciężarówka przewożąca amunicję przewróciła się we wtorek u zbiegu ul. Płowieckiej, Ostrobramskiej i Marsa na warszawskiej Pradze Południe. Ranny kierowca przewieziony został do szpitala.Policja kieruje kierowców, którzy utknęli w korkach z powodu wypadku, na objazdy. Sytuacja jest trudna. Mamy szczyt, wiele osób wyszło z pracy i próbuje dostać się do domów" - podkreślają policjanci.Apelujemy o wyrozumiałość i stosowanie się do poleceń policji" - powiedział rzecznik komendanta stołecznego policji Mariusz Sokołowski. Na miejscu są cztery jednostki straży pożarnej i wojskowi saperzy. Obok przewróconej ciężarówki znajdują się skrzynie i dwa kontenery z amunicją, której w sumie jest 220 sztuk.Otrzymaliśmy informacje od wojsk lądowych, że są to pociski nieuzbrojone" - powiedział rzecznik mazowieckiej straży pożarnej Dariusz Malinowski. Dodał, że usuwanie skutków wypadku może potrwać kilka godzin.Pozdr. Andy.
Boruta Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 Musieli być na niezłym haju, żeby wyładowaną ciężarówkę wywrócić.Pozdrawiam
crimson Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 Myślę, że mieli po prostu źle zabezpieczony ładunek, który jeździł od burty do burty na zakrętach i jak kierowca wjechał w kolejny za szybko - środek ciężkości znalazł się chwilowo poza pojazdem... ;))
Kaba Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 Taa a te Stary nadaja sie do jeżdzenia - wszystko naprawiane na sztuke aby odpalił tylko..
maxikasek Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 I tu się zdziwisz. Jeżdżą tylko nowe kilkuletnie, reszta stoi na sztukę.
KamAndy Napisano 11 Styczeń 2006 Autor Napisano 11 Styczeń 2006 O ile dobrze widziałem, to nie był wcale Star, tylko jeden z najnowszych Jelczy (podobny jak obok, tylko z kontenerami).Pozdr. Andy.
SP17 Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 Dla mnie nie ważna była marka i stan ciezarowki, ale komentaż, iz mimo że doszło do wypadku to jednak nie było zagrozenia dla ludnosci.....A znaleziony pocisk karabinowy w kolekcji lub proch po kilku nabojach jest już wielkim zagrożeniem dla otoczenia...
Darek419 Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 Witam.W jednej gazecie napisali że,były to pociski 152mm i miny.A w drugiej że to ammo do granatnika i ammo czołgowe.pozdro Darek.
tosh Napisano 12 Styczeń 2006 Napisano 12 Styczeń 2006 slyszalem w pewne stacji tv... (dodaj jedna litere), iz byla to amunicja czolgowa bez zapalnikow...ladunek musial byc zle zabezpieczony i kierowca prawdopodobnie zabral sie do pokonywania zakretu ze zbyt duza predkoscia...w moim pieknym miescie jest takie feralne rondo, na ktorym byly juz dwa lub trzy wypadki, gdzie ladunek sie zsunal z naczepy tira lub cala naczepa sie wywrocila....pozdrawiam
seemann Napisano 13 Styczeń 2006 Napisano 13 Styczeń 2006 Bardzo mi się podoba podejście Naszego Narodu do takich sytuacji:Na czas akcji policja zarządziła ewakuację mieszkańców w promieniu kilometra od wypadku. St. posterunkowy Paweł Skubisz wołał do mieszkańców okolicznych budynków: "Proszę opuścić dom.Jednak nie wszyscy posłuchali. - Nigdzie nie wyjdę na taki mróz - krzyczał postawny mężczyzna z domu przy Płowieckiej 5b. - Nie ma mnie - dodał i zgasił światło."Rzeczpospolita 11.01.2006Bohater, kurdę, i jaki dowcipny :-))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.