Skocz do zawartości

MASTER 2

gibki9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pavelock, nasze Mastery są chyba z jednego miotu :-) Mój wczoraj tak samo dynamiczny z dyskryminacją (na 10). Ani jednego gwoździa, gubił się tylko i pokazywał jako kolor jakieś kółka z drutu i duże ogniwka łańcuchów. I jedno jakieś spore żelastwo też pokazał, ale takie duże to mógł. A tak to żadnych kawałków podków itp nie sygnalizował. Wprawdzie na dyskryminacji i tak sie nakopałem aluminiowych kapselków po Polmosie, tubek od kleju i drucików, ale to jest do przyjęcia, normalka. tak to łuski i 3 fanty których zdjęcia są w temacie Monety i nie tylko, post guziczek i 2 monety. Cóż, Master dostaje kolejną szansę. Wyrok chwilowo zawieszony...
  • Odpowiedzi 166
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dokładnie tak jak mówisz- inna modulacja i urywany sygnał. Kolega gdy mu zaprezentowałem Mastera zrezygnował zupełnie z kupna wykrywki, ostatecznie jednak kupił Garreta ACE 250. Może Gibki wybrał dobrą droge, wyprzedza nas o kilka kroków :-) Czasem Master na dynamicznym mi się jakby rozstrajał buczał co chilę bez powodu, a gdy wtedy przestawiałem go na statyczny robił tak, że po zasygnalizowaniu przedmiotu buczał ciągle nawet po odsunięciu z tego miejsca cewki.To uniemożliwiało lokalizację i musiałem go zerować.A później znów się uspokajał i chodziłem na dynamiku. Tak nie do końca jest dopracowany.
Napisano
no i mam porównanie
wczoraj przelazilem z tessoro po moim podworku,ktore zlazilem wczesniej bh lone starem i masterem 2.
wyszly dwie mowntrki z PRL i mnustwo blaszek z miedzi i aluminum.
wykrywacz ten posiada swietma dyskryminacje jak i taki sam zasieg jak master 2
tessoro ma pokretllo ktore jest oznaczone napisami po koleji jak krecimy w prawo to odrzuca zelazo,potem dalej folie z alu nastepnie monety niklowe az do pozostawienia tylko srebra i to sie sprawdza metalu nie kopie i nie znajduje wcale.
na drobnice jak do tej pory najlepszy sprzet jaki mialem.
Napisano
silvera u-maxa.wiem ze nie jest to jakis super wypasny sprzecik,ale pracuje naprawde duzo lepiej niz master dyskryminacja jest super ,a porównujac do baounty huntera lione stara, co tez mial fajna dyskryminacje to tesoro ma wiekszy zasieg tak mniej wiecej 5 cm,no i jeszce wykonanie tessoro to calkiem inna piosenka cewak monolit atom jej nie ruszy!,a w masterze sie kruszy!!!,polaczenie cewki mozna zmieniac na inne bez rozbierania pudelka,zasilanie jedna bateria 9 vol starcza na ponad 20 godzin poszukiwan,i jest lzejszy jescze od mastera,sklada sie krucej od mastera tez plus,jedyne co brak to trybu statycznego.
minusem ,choc nie dokonca jest to ze tesoro glosno chodzi slychac go na kilometr,trzeba dokupic sluchawki z potencjometrem,ale podczas zlych warunkow np. wiatru to sie moze przydac
uzuwany w super stanie kupilem za 700zl.
  • 4 weeks later...
Napisano
przez ostatnie 2 tygodnie , master mnie zawodzi . Nie ma żadnej różnicy czy jest ustawiony na dyskryminacji czy na żelazo . Kopę wiele bezsensownych dołów np. z gwoździem , czy jakimś innym badziewiu . Chyba nadszedł czas na sprzedaż Mastera .
Napisano
witam
ja sprzedalem i sie ciesze :)mam tesoro o niebo lepsze na kolorek,
fraktal tez kupil tylko lepsze od mojego tez tesoro ale bandido i fajne fanty kosi,dyskryminacja jest w tesoro idealna,a zasieg u mnie w silve mikro max taki sam jak w masterze.
  • 1 month later...
Napisano
Na podstawie własnych doświadczeń, wnioskuje, że wszystkie problemy jakie pojawiają się z tym sprzętem, wynikają z niewłaściwego zasilania. Tzn. producent informuje że sprzęt może pracować do 30 godzin na jednym zestawie baterii ( 4 x 1,5 V), i owszem tak jest, będzie wykazywał gotowość do pracy, ale będzie to praca niestbilna ( gorszy zasięg, fałszywe sygnały, wzbudzanie się od trącenia sądą o wystający przedmiot itp. ). Po zamontowaniu nowego zestawu markowych, dobrych alkalicznych baterii, wykrywka chodzi bez zarzutów... przez max. 4-5 godzin! Pozdrawiam.
Napisano
witam wielki,mały master.pewne stwierdzenia już padły.najbardziej podobają mi się te wkręty do drzewa,jest to fajny patent.cała elektronika jest skęcona w to coś,a właściciel zadał sobie wiele ,bo te wkręty kupił za duże,widać jak były obcinane .bo były tańsze.i najśmieszniejsze jest to że to wtedy kosztowało 1050.zł.pozdrawiam wszystkich
Napisano
widze że wątek się dzwignoł,
faktycznie master skręcony jest na dziwne wkręty, cewka lipnie wygląda, itd ale działa, trochę mi się dyskryminacja rozjechała a wzasadzie to przestała działać ale już po bólu wrócił od producenta i wramach gwarancji naprawiony i hula jak nigdy :]

a co do baterii, to chodze z akumulatorkami 2400mAh,i ciekawostką było to że bez ładownia wytrzymują kilka wypadów w tygodnu co da ok. ( niech policzę...) 20 godzin bez ładowania.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie