Skocz do zawartości

MASTER 2

gibki9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No to mój Master wyniuchał w niedzielę w lesie Karolinów . Fakt że wszystko było nie głęboko około 10-15 cm i sprawdzałem tylko miejsca wolne od śniegu . Nastawiłem na all metal . Sygnał bezbłędny . Na razie spoko .
pozdr.pavelock

• Odpowiedzi 166
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam.
Ja będę w niedzielę jak będą warunki. Będę mógł od razu porównać go z innymi krajowymi produkcjami które równocześnie będą ze mną w terenie.
Się okaże.
Pozdrawiam
Kopi
Napisano
słuchajcie mam pytanko czy ktoś sie przesiadł" z innego wykrywacza (i jakiego? )na wykrywacz master II ???,jakie wrażenia ?
Napisano
Ja się przesiadłem ze starego plugawca " o nazwie LIS .
Więc wrażenia niesamowite , tym bardziej że byłem juz w terenie i nieźle jest .
Napisano
Mam nadzieje że posiadacze Mastera II przetestują go w ten wekkend i opisza swoje spostrzeżenia . Ja nie mogę musze być na wykładach .
Napisano
A wiec zaczeło się

Poleciałem do lasu na spacer" z bratem ,i co 40gr i 5gr z 1923.To moje pierwsze wyjście do lasu więc nie jest źle.
Master był ustawiony Próg na Minimum, żelazo/kolor na 6" tryb statyczny. Monetki były na ok.10 nie wiecej.

Natomiast Duo-ton psu na budę działa tylko ( aż ) do 2cm, głębiej nie pokazuje prawdy [ pewnie (napewno)zależy od wielkosci fanta ], ale i ustawienia jak wyżej też odjeżdzaję bo pokazło pilnik do metalu kawał żelaza ok.30cm długosci.

to chyba tyle jak są pytanka to zapraszam, jutro planuję wyskoczyć na plażę" przy Wiśle, nie nastawiam się na skarby ale zaczyna mi się to podobać ( że ja wcześnie nie wiedziałem o tym sporcie, przemyślenia autora:) )

A no i wazna rzecz dzwięku na min. nie jest minimalny bo jak włozyłem słuchawke do ucha mało mi nie odpadło stanowczo za głośno, rezystor na kablu od słuchawek wyleczył problem, (i obyło się bez ingerencji w układ ;] )

- a jak u was z głosnosci na MIN. bo u mnie jest stanowczo za głośna, a i regulacja na MAX dużo nie pogłasza

opinia wyrazona przez człowieka który był pierwszy raz z 'piszczałką' w terenie więc proszę o wyrozumiałość

pozdrawiam
M-72
Napisano
z trybem duo-ton jest tak,zeby dzialal to dyskryminacja musi buc wlaczona maxa,wtedy nie przeklamuje na glebiej zalegajacych fantach,ale i tak na pewnej glebokosci myli,wiec najlepiej na moentki ogolnie dyksryminacja na full,i tryb dynamiczny.
Napisano
tak na jeden szpadelek, sygnał mocny, dzwonił na całym prześciu cewki nad 'śmietkiem' aha to był mokry piasek tak nawiasem mówięc
Napisano
kombinuje co napisać, a czy wcześniej było:] dobrze ??? na tych samych nastawach, zobacz czy siatka 'ochronna' nie jest wgnieciona bo może coś uszkodziło głośnik i przy mocnym sygnale może charczeć

Ja osobiście używam słuchawki takiej do ucha chodzę po zadkim lesie" eh spacerowicze ;]
Napisano
to u mnie jak sie wlancza to odrazu drze kopare na maxa,a jak sie da glosniej to dodatkow slychac sygnal wiodący,i jest jeszce glosniej ,az zaczyna charczec,mam obawy ze jest zwalony;/
Napisano
Witam.
To chyba masz coś sknocone, bo u mnie regulacja dźwięku jest płynna. I nic nie harczy nawet na maxa.
Pozdrawiam
Kopi
Napisano
Także nabyłem MII. Mam pytanie dla osób posiadających ten wykrywacz.Chodzi mi o pokrętła próg i o"gruntu jak z tego korzystać oraz jak i kiedy zerować ustrojstwo .Wg mnie instrukcja bardzo słabo wyjaśnia tę kwestię a ja przyznaję nie mam zbyt wiele doświadczeń z wykrywaczem. Za pomoc z góry dziękuję.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie