Skocz do zawartości

zrób to sam

Romo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
i jak w temacie zrobiłem tylko że coś mi nie działa .MIKROPROCESOROWY WYKRYWACZ METALI z PE złożył mi go elektronik oddał podłączyłem cewkę i zaskoczenie totalnie non stop pokazuje mi odstrojenie układu manipulacja potencjometrem nic nie daje przyciskanie autokalibracji to samo mam prośbę jeżeli ktoś posiada to cudo niech odpisze a może jakiś elektronik zechciał by mi pomóc bardzo proszę o pomoc
pozdrawiam
Romo
Napisano
kiedyś bawiłem się w składanie tego wykrywacza i udało mi się go uruchomić.
Twój problem polega prawdopodobnie w wykonaniu cewki, ale proponuje Ci odpuść go sobie. Jego osiągi były tak nędzne, iż wyszłem z nim w teren dwa razy i trafił w kąt. wiele razy dawał fałszywe sygnały a wył na prawie wszystkie kamienie. Jeżeli chcesz sobie coś złożyć to wykrywacz impulsowy, który był także w PE jest już zabawką którą można śmiało wyjść w teren. co prawda są pewne problemy z zakupem układu scalonego i tranzystora polowego, ale mi udało się jakoś je zdobyć.
  • 3 months later...
Napisano
Czy przypadkiem nie chodzi tu o popularnego Gerbera ze zmodyfikowanym zasilaniem, a układ to MAA 502 i radziecki tranzystor polowy KP103Ż. Zostało mi jeszcze po parę sztuk mogę kogoś poratować.
Pozdrawiam
Napisano
przepraszam za zwłokę. Był to numer 8 z 2000 roku i do tej pory można u nich kupić gotową płytkę drukowaną oczywiście bez elementów.
pozdrawiam remek.
  • 2 weeks later...
Napisano
A czy ja też mógłbym prosić jeżeli to nie sprawiloby ci żadnego klopotu o te schematy SWaldku?
z góry dzięki za pomoc
pozdro pol

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie