Grzesio Napisano 2 Czerwiec 2003 Napisano 2 Czerwiec 2003 Hehehe, ja tam przeczytałem Potwory..." i Łowców..." itd., wobec czego uważam, że każda cena powyżej 5 PLN za exploratorską książkę Wójcika jest ceną wygórowaną (ta kosztuje chyba coś pod pięć dych?).Najcenniejszą informacją, którą dostrzegłem przeglądając jego najnowsze dzieło, jest to, że jego małżonka ścięła sobie włosy... :-P Zresztą co tu gadać - Wójcik, to kompletny dyletant, w dodatku goniący za tanią sensacją (choć szereg obserwacji w jego książkach, zwłaszcza w wymiarze - nazwijmy to - socjologicznym, jest trafnych i ciekawych). Wystarczy wspomnieć dywagacje n/t numeru pilickiego Sd.Kfz. 251, rzekomo sfilmowanego przez Wochenschau (red. nie zauważył nawet, że muzealny transporter i ten na filmie są w różnych wersjach), ponadto red. potrzebował całej monografii Tygrysa, aby rozpoznać, że problematyczny czołg to ucharakteryzowany T-34, ale najbardziej podoba mi się ustęp, gdzie skarży się, że nie mógł sfilmować sztolni, bo nie wziął światła, a było w niej ciemno... no kto się mógł czegoś takiego spodziewać, ciemno w sztolni, ech, wszystko schodzi na psy...
merlin Napisano 2 Czerwiec 2003 Napisano 2 Czerwiec 2003 Niestety tez jestem po przeczytaniu dwóch wspomnianych wcześniej ksiażek Wójcika i niestety jest to pogoń za tania sensacją.MerlinP.S. Piszę to po raz kolejny , ale cały czas uważam ,że największym skarbem" znalezionym w Polsce są .... poszukiwacze i wszyscy ci którzy kupują takie ksiązki , bo autor na nich zarobi.
Gryf Napisano 2 Czerwiec 2003 Napisano 2 Czerwiec 2003 połowa książki ( doczytałem do setnej strony ) to story a' jacek. K "-pepe o kogo CI tu chodzi?o jakiego jacka.K?
Gość Napisano 2 Czerwiec 2003 Napisano 2 Czerwiec 2003 Dzisiaj kupiłem, nie czytam, zostawiam sobie lekturę na urlopowy sezon ogórkowy. „Łowcy potworów” z podtytułem; szperacze z pobojowisk. Na dzisiaj mogę tylko powiedzieć, że ciekawie wydana. Na oko mniej treści, za to dużo zdjęć.Verte
Gość Napisano 3 Czerwiec 2003 Napisano 3 Czerwiec 2003 chodzi oczywiście o Macieja K. ( nie jacka )przepraszam. Ale czytam dalej.. świetny" jest tekst o Ferdynandach w powstaniu..UUuuuAle musze przyznac że jest to niezła książka o srodowisku ( exploratorskim )i różnej masci szaleńcach".Tylko po co szukac tego mitycznego tygrysa" kiedy , zwykłej pantery" nie możemy zatrzymac u siebie. Chodzi mi tu o Panther z Nidy, w/g mnie unikat na skale światową ( nawet w tym stanie ). Bez urazy ale tkesy i Ursusy to lokalne unikaty, a Pantera ( z cyckami )to była extraklasa. Niestety nasi macherzy uznali ze to szajs...ha,ha,ha. jeżeli nasz eksportowy odkrywca ma tyle wiedzy co pan redaktor to kiepsko widze przyszłośc !
kudi Napisano 3 Czerwiec 2003 Napisano 3 Czerwiec 2003 Ksiazka nosi tytul Lowcy potworow" i jest wydana przez Bellone. http://ksiegarnia.bellona.pl/ksiazka.bhtml?id_ksiazki=1066ja nie kupilem. zdjecia (kiepskiej jakosci) autora i jego zony na co drugiej stronie moga denerwowac. i bicia piany w naszym srodowisku chyba wsytarczy. podobnie jak wtretow, pomowien, porownan, oskarzen i plotek. dla osob chcacych poczytac troche przyjemnej" i lekkiej (choc dyletanckiej czasami) lektury polecam ksiazke Kenetha D. Alforda Tajemnice skarbów II wojny światowej", ktora jakis czas temu wydalo wydawnictwo Colorihttp://www.sxxw.nom.pl/strony/skarby.htmlswoja droga w wakacje powinna (o ile wszystko pojdzie zgodnie z planem) ukaze sie nasza kasiazka poswiecona wojennym tajemnicom Lubiaza. wydaje nam sie ze bedzie to pozycja ciekawa choc mamy dylemat bo dysponujemy ogromna iloscia materialow fotograficznych (m.in. prace wojska z lat 80) i nie wiemy co wybrac :) pozdrrobert_kudelski
Gość Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 jednym zdaniem gloryfikacja pana Macieja , reszta to wg autora złodzieje
kudi Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 rafal nie podkladaj ognia pod temat :)ja zdania nie zmienilem i uwazam sprzedaz Pantery do Niemiec za niezgodna z prawem (nawet jesli naciagnal je konserwator wyrazajac zgode na te transakcje). Nie jestesmy dziecmi i wiemy co to zabytek.pozdrrobert_kudelski
Gość Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 Zgadzam się . Równi i równiejsi wobec prawa .Dlatego niektórzy swoje zabawki" zmuszeni są chować po garażach .A propos książki ; merytoryczne abole" już wyłapane zostały przez kolegów na górze,ale dodam jeszcze kilka wypatrzonych pobieżnie strona 143 kolorowe fotki dwóch RÓZNYCH samochodów ,wg autora właściciel przerobił je w ciągu tygodnia , chciałbym go poznać może z mojego opla zrobił by mercedesa 600 Goliat znajduje się w muzeum Arsenał we Wrocławiu i nie trzeba jeździć aż do Monachium po zdjęcia .A strona 304 - koło od transportera opisane jako rolka od STUGA-:-( obciachI przyznam się szczerze , że nie zdołałem przeczytać całości , zemdliło mnie .+ za zdjęcia .I jeszcze jedna uwaga , może Ty potrafisz wskazać postać na drugim planie ,w hełmie US Army ,czarnoskóry Denis Dengo z plemienia Bantu " strona 43 zdjecie na dole ?Bo chyba nie jest to kolo z twarzą usmarowaną sadzą i białymi dłońmi ( chyba ,że ma w rodzinie M. Jacksona )pozdro rafał
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.