bambulu Posted January 6, 2006 Author Share Posted January 6, 2006 WitamMoj znajomy Wegier przygotowuje ksiazke o motocyklach Panonia". Zapytal mnie czy nie mam jakis zdjec tego motocykla z lat 50 i 60 z Polski. Ja nie mam, ale moze ktos z Was moglby mu pomoc. Nie byl to zbyt populany motocykl, ale troche tego do Polski przyslano.Jezeli mielibyscie takie fotki i zgodzilibyscie sie, aby byly wykorzystane w ksiazce na Wegrzech - dajcie znac. Fajny gosc, warto mu pomoc. Jest redaktorem naczelnym wegierskiego pisma o starych pojazdach. W lutowym numerze tego pisma ma sie ukazac artykul na temat polskich pojazdow wojskowych (samochodow i motocykli), ktore trafily na Wegry we wrzesniu/pazdzierniku 1939 roku. Bylo tego kilkaset sztuk. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitolif Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Ja mam instrukcję obsługi motocykla Pannonia De luxe 250 cm3 TLF, ale nie mam skanera :(. Coś wykombinujęPozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokomotywa Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 bambulu -panonie były bardzo popularne w polsce w latach sześdziesiątych Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiaczor Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 w AUTOMOBILIŚCIE" z listopada 2005 jest opracowanie dotyczące motocykli Panonia. prezentowany motocykl jest własnością obywatela Węgier. podane są w gazecie namiary jego osoby, może kolega będzie mógł nawiązac z nim kontakt w sprawie opracowania.pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambulu Posted January 6, 2006 Author Share Posted January 6, 2006 Misiaczor, dzieki za rade, ale to wlasnie autor tego artykulu pisze ta ksiazke i to wlasnie on zwrocil sie do mnie z prosba. Poszukuje jakis fotek z albumow rodzinnych, cos nie publikowanego jeszcze, dlatego postanowilem sprobowac i wrzucic ten temat na forum. W kazdym razie dziekuje bardzo za inicjatywe.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiaczor Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 jeśli cos znajdę to dam znac. od kilku lat zajmuję się starymi motocyklami. pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRUSZYNA Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 Mnie zainteresował ten artykuł o naszych pojazdach na Węgrzech.Szczególnie informacje oSokołach"!Jeśli byłaby taka możliwość,to najlepiej w ojczystym języku bo z węgierskim u mnie cienko ;-).pozdrawiamkruszyna Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambulu Posted January 9, 2006 Author Share Posted January 9, 2006 Kruszyna, artykul ma sie ukazac w lutowym numerze. Powinien pojsc na 4 - 6 stronach z duza iloscia zdjec. Jak dostane egzemplarz to pewnie wrzuce watek na forum. Jezeli bys cos przeoczyl to napisz do mnie na poczatku marca. Artykul jest mojego autorstrwa z duza iloscia zdjec (ok. 20). Razem ze znajmomym chcemy podjac probe poszukiwania sladow polskich pojazdow na Wegrzech i w Rumunii. Ten artykul ma byc poczatkiem naszych dzialan. Zobaczymy jak bedzie. Narazie jestesmy pelni nadziei.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRUSZYNA Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Dzięki serdeczne!Temat jest mi bardzo bliski,http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=204694#212108,życzę powodzenia i z niecierpliwością czekam na rezultaty.pozdrawiamkruszyna Link to comment Share on other sites More sharing options...
KudłatyHD Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 JAk jeszcze sprawa akutalna, to załatwie zdjęcia od mojej koleżanki któa od kilku ładnych lat jeżdzi Panonią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambulu Posted January 9, 2006 Author Share Posted January 9, 2006 Kudlaty HD, dziekuje za odzew. Z tego co wiem sprawa jest caly czas aktualna. Najlepiej piszcie do mojego znajonego bezposrednio. Ma na imie Zoltan i porozumiewa sie po angielsku. Jezeli byly jakies problemy z jezyliem piszcie do mnie, przeloze Wasz list i przesle do Zoltana. Jego e-mail to: ocskay@veteran.huUprzedzilem go, ze umiescilem jego prosbe na forum i ze moze miec kontakty z Polski.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambulu Posted January 12, 2006 Author Share Posted January 12, 2006 Lokomotywa pisze, ze Panonie byly popularne w Polsce, a fotek jakos nie ma. Moze to jest tak, ze panonie byly popularen, ale aparaty fotograficzne i klisze do nich byly ie popularne".Jak cos sie uda znalezc to podrzuccie temu Madziarowi, tio rowny gosc, a poza tym przeciez to nasz bratanek ...od szabli i od szklanki"Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoffman2 Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Ja mam pannonię z wózkiem bocznym typu DUNA (oryginał) i zebralem trochę materiałów na ten temat - zapraszam na stronę www.pannonia.hoffman.auto.pl Są tam opisy o pannonii ze starych polskich gazet, oraz kilka skanów starych prospektów, ponadto opisy i wiele aktualnych fotografii. POZDRAWIAM fanów Pannonii Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinalikowski Posted March 2, 2007 Share Posted March 2, 2007 witaj mój sasiad ma panonie tylko tyle ze jest ona troche zaniedbana ale jutro moge zrobic kilka fotek i wyslac;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.