Skocz do zawartości

Motocykl PANONIA

bambulu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Moj znajomy Wegier przygotowuje ksiazke o motocyklach Panonia". Zapytal mnie czy nie mam jakis zdjec tego motocykla z lat 50 i 60 z Polski.
Ja nie mam, ale moze ktos z Was moglby mu pomoc. Nie byl to zbyt populany motocykl, ale troche tego do Polski przyslano.
Jezeli mielibyscie takie fotki i zgodzilibyscie sie, aby byly wykorzystane w ksiazce na Wegrzech - dajcie znac.
Fajny gosc, warto mu pomoc. Jest redaktorem naczelnym wegierskiego pisma o starych pojazdach. W lutowym numerze tego pisma ma sie ukazac artykul na temat polskich pojazdow wojskowych (samochodow i motocykli), ktore trafily na Wegry we wrzesniu/pazdzierniku 1939 roku. Bylo tego kilkaset sztuk.
Pozdrawiam
Napisano
w AUTOMOBILIŚCIE" z listopada 2005 jest opracowanie dotyczące motocykli Panonia. prezentowany motocykl jest własnością obywatela Węgier. podane są w gazecie namiary jego osoby, może kolega będzie mógł nawiązac z nim kontakt w sprawie opracowania.pozdr
Napisano
Misiaczor, dzieki za rade, ale to wlasnie autor tego artykulu pisze ta ksiazke i to wlasnie on zwrocil sie do mnie z prosba. Poszukuje jakis fotek z albumow rodzinnych, cos nie publikowanego jeszcze, dlatego postanowilem sprobowac i wrzucic ten temat na forum.
W kazdym razie dziekuje bardzo za inicjatywe.
Pozdrawiam
Napisano
Mnie zainteresował ten artykuł o naszych pojazdach na Węgrzech.Szczególnie informacje oSokołach"!Jeśli byłaby taka możliwość,to najlepiej w ojczystym języku bo z węgierskim u mnie cienko ;-).
pozdrawiam
kruszyna
Napisano
Kruszyna, artykul ma sie ukazac w lutowym numerze. Powinien pojsc na 4 - 6 stronach z duza iloscia zdjec. Jak dostane egzemplarz to pewnie wrzuce watek na forum. Jezeli bys cos przeoczyl to napisz do mnie na poczatku marca.
Artykul jest mojego autorstrwa z duza iloscia zdjec (ok. 20). Razem ze znajmomym chcemy podjac probe poszukiwania sladow polskich pojazdow na Wegrzech i w Rumunii. Ten artykul ma byc poczatkiem naszych dzialan.
Zobaczymy jak bedzie. Narazie jestesmy pelni nadziei.
Pozdrawiam
Napisano
Dzięki serdeczne!Temat jest mi bardzo bliski,http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=204694#212108,życzę powodzenia i z niecierpliwością czekam na rezultaty.
pozdrawiam
kruszyna
Napisano
Kudlaty HD, dziekuje za odzew. Z tego co wiem sprawa jest caly czas aktualna.
Najlepiej piszcie do mojego znajonego bezposrednio. Ma na imie Zoltan i porozumiewa sie po angielsku. Jezeli byly jakies problemy z jezyliem piszcie do mnie, przeloze Wasz list i przesle do Zoltana.

Jego e-mail to: ocskay@veteran.hu

Uprzedzilem go, ze umiescilem jego prosbe na forum i ze moze miec kontakty z Polski.
Pozdrawiam
Napisano
Lokomotywa pisze, ze Panonie byly popularne w Polsce, a fotek jakos nie ma. Moze to jest tak, ze panonie byly popularen, ale aparaty fotograficzne i klisze do nich byly ie popularne".

Jak cos sie uda znalezc to podrzuccie temu Madziarowi, tio rowny gosc, a poza tym przeciez to nasz bratanek ...od szabli i od szklanki"

Pozdrawiam
  • 11 months later...
Napisano
Ja mam pannonię z wózkiem bocznym typu DUNA (oryginał) i zebralem trochę materiałów na ten temat - zapraszam na stronę www.pannonia.hoffman.auto.pl

Są tam opisy o pannonii ze starych polskich gazet, oraz kilka skanów starych prospektów, ponadto opisy i wiele aktualnych fotografii. POZDRAWIAM fanów Pannonii
  • 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie