poldi Napisano 31 Maj 2003 Autor Napisano 31 Maj 2003 Witam Wszystkich i jednocześnie zwracam się z prośbą o pomoc.Chodzi mi o wszelkie informacje dotyczące dyslokacji wojsk niemieckich i radzieckich na Przyczułku Warecko-Magnuszewskim.(mapy,opisy,literatura itp).Z góry dzięki za wszelkie wiadomości.Pozdrawiam serdecznie:PoldiPS:A może Ktoś ma ochotę na wspólne poszukiwania?
bolas Napisano 2 Czerwiec 2003 Napisano 2 Czerwiec 2003 nie wiem czy o sie przyda ale w tej samej okolicy we wrzesniu 1939 roku przeprawiało sie sporo naszego wojska - wystarczy poszukać opisów przepraw jednostek armii prusy" -szczególnie jej połnocnego zgrupowania
drag47 Napisano 2 Czerwiec 2003 Napisano 2 Czerwiec 2003 Chciałem się tam kiedyś wybrać ale nigdy mi się to nieudało.Poldi jeśli jesteś zainteresowany wspóną wyprawą to pisz na priv.
Gość Napisano 2 Czerwiec 2003 Napisano 2 Czerwiec 2003 Serdecznie zapraszam do mojego królestwa. Możesz znaleść tu wszystko, od zlewozmywaka po emgolca.Z literatury polecam: Studzianki" Przymanowskiego i Pod puławami, Dęblinem i Warką" - autor chyba natchniony:)))))))))))))))P.S. Szwedzi też kiedyś wybrali się na Warkę:)))))))))))
poldi Napisano 3 Czerwiec 2003 Autor Napisano 3 Czerwiec 2003 A.I jeszcze jedno.Kiedyś ,kiedy pisałem na forum o dołkach i leśniczym itd: itp odezwał sie Patron.Jezeli to czytasz to daj jakoś znać czy jesteś zainteresowany spotkaniem.Pozdrawiam: Poldi
bolas Napisano 3 Czerwiec 2003 Napisano 3 Czerwiec 2003 Hej :) Ja jestem z Łodzi - dla mnie nieco za daleko - najwczesniej sie tam wybiore teraz pełzam w okolicach Tomaszowa i Piotrkowa Tryb :)))) Dzieki za zaproszenie :)
karollo Napisano 3 Czerwiec 2003 Napisano 3 Czerwiec 2003 A ktoś tam z wawy ciągnie? Może bym się zabrał? Jeśli to nie tajemnica Poliszynela to ja też bym chętnie obejżał mapki tej walki o przyczułek. Poldi, skoro tam już chadzałeś to daj znać co tam znalazłeś bo ja póki co nic tam nie znalazłem (nic tzn nic godnego uwagi)
PATRON Napisano 3 Czerwiec 2003 Napisano 3 Czerwiec 2003 Witam,poldi : jak najbardziej jestem dalej zainteresowany przyczółkiem, i nawet się tam wybieram w okolice w najbliższą sobotę:-)))))) Nie wiem dlaczego ale nie mogę do ciebie wysłać maila bo się nie pokazuje:-(((W sprawie spotkania to albo na maila : granada@pompy.pl, albo w środę siedzimy w gronie przygłupów" z Wawy w cafe szparka" na placu trzech krzyży ( patrz temat na forum poszukiwacze warszawa mazowieckie ) jeśli mieszkacie w Wawie to zapraszam na 19.00 jutro jak w każdą środę .temat rozmów z leśniczymi mam nadzieję nie umarł i może byśmy coś zaczęli już działać????Pozdrawiam PATRON
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.