Skocz do zawartości

Szukam materiałów o Przyczółku Warecko-Magnuszewskim

poldi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Wszystkich i jednocześnie zwracam się z prośbą o pomoc.Chodzi mi o wszelkie informacje dotyczące dyslokacji wojsk niemieckich i radzieckich na Przyczułku Warecko-Magnuszewskim.(mapy,opisy,literatura itp).Z góry dzięki za wszelkie wiadomości.
Pozdrawiam serdecznie:
Poldi
PS:A może Ktoś ma ochotę na wspólne poszukiwania?
Napisano
nie wiem czy o sie przyda ale w tej samej okolicy we wrzesniu 1939 roku przeprawiało sie sporo naszego wojska - wystarczy poszukać opisów przepraw jednostek armii prusy" -szczególnie jej połnocnego zgrupowania
Napisano
Chciałem się tam kiedyś wybrać ale nigdy mi się to nieudało.Poldi jeśli jesteś zainteresowany wspóną wyprawą to pisz na priv.
Napisano
Serdecznie zapraszam do mojego królestwa. Możesz znaleść tu wszystko, od zlewozmywaka po emgolca.
Z literatury polecam: Studzianki" Przymanowskiego i
Pod puławami, Dęblinem i Warką" - autor chyba natchniony:)))))))))))))))
P.S. Szwedzi też kiedyś wybrali się na Warkę:)))))))))))
Napisano
A.I jeszcze jedno.Kiedyś ,kiedy pisałem na forum o dołkach i leśniczym itd: itp odezwał sie Patron.Jezeli to czytasz to daj jakoś znać czy jesteś zainteresowany spotkaniem.
Pozdrawiam: Poldi
Napisano
Hej :) Ja jestem z Łodzi - dla mnie nieco za daleko - najwczesniej sie tam wybiore teraz pełzam w okolicach Tomaszowa i Piotrkowa Tryb :)))) Dzieki za zaproszenie :)
Napisano
A ktoś tam z wawy ciągnie? Może bym się zabrał? Jeśli to nie tajemnica Poliszynela to ja też bym chętnie obejżał mapki tej walki o przyczułek. Poldi, skoro tam już chadzałeś to daj znać co tam znalazłeś bo ja póki co nic tam nie znalazłem (nic tzn nic godnego uwagi)
Napisano
Witam,
poldi : jak najbardziej jestem dalej zainteresowany przyczółkiem, i nawet się tam wybieram w okolice w najbliższą sobotę:-)))))) Nie wiem dlaczego ale nie mogę do ciebie wysłać maila bo się nie pokazuje:-(((
W sprawie spotkania to albo na maila : granada@pompy.pl, albo w środę siedzimy w gronie przygłupów" z Wawy w cafe szparka" na placu trzech krzyży ( patrz temat na forum poszukiwacze warszawa mazowieckie ) jeśli mieszkacie w Wawie to zapraszam na 19.00 jutro jak w każdą środę .
temat rozmów z leśniczymi mam nadzieję nie umarł i może byśmy coś zaczęli już działać????

Pozdrawiam PATRON

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie