krajan Napisano 4 Styczeń 2006 Autor Napisano 4 Styczeń 2006 na końcu tych napisów jest napis TILST.ą tak wogóle FRONTSOLDATENKRIEGS OPFEREHRENTAG TILST" z drugiej strony jest tylko cyfra 2 tyle zostało z daty.Z lewej strony na dole jest data 88. na środku dolny napis KUND..EBUNG. Z górnego napisu można tylko odczytać GRE...ND.
MK Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 Szalom. Znalazłem coś podobnego:Jest to odznaka NSKOV (Nationalsozialistiche Kriegsopferversorging), ta Twoja to będzie (tak mi się zdaje) taki sam zamysł i cel, tylko data i miasto jest inne.Widać datę 1935, chyba 8 sierpień. Natomiast TILST to miasto w Danii...Może ktoś jeszcze coś dorzuciPozdro
MK Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 Aaaaa!Inny pomysł!Jeśli zamiast TILST jest tam KIEL (możliwe?), to możemy być w domu! Frontsoldaten- u. Kriegsopfer-Ehrentag, Kiel 1935 a odznaka jest RADu a nie NSKOV!Możliwe?
krajan Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Napisano 9 Styczeń 2006 niestety tam jest właśnie taki napis i na chwilę obecną nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć co to za znaczek i czyj.
Pytanie
krajan
co to za znaczek?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.