efes Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Zbliżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Drobnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 5-z rybakiem 1949 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Michałku , dostanę to zdjęcie???pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 O ja Efez masz rybaka! Podaruj mi go albo się na coś wymieńmy, bo jeden stały bywalec tego forum ;) nicka nie wsponmę, obiecał mi taką monetkę i na obietnicy się skończyło:)Tylko co ja ci mogę zaoferować a zresztą bedziesz na motobajzlu to pogadamy.Pozdr MJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Jagoda: czyżbym to czasem nie był ja :)?Dzisiaj na 2,5 godzinki wyskoczyłem pod Z. , tam gdzie byliśmy w sobotę , efekt : 36 łusek Mausera, 2 łuski Mosina , 16 łódeczek i 5 zyla na otarcie łez ;).pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 Nie Martinku to nie ty. Do zobaczenia na motobajzlu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 Uff... ;), a tak na poważnie jak nie zależy Ci na jakimś szczególnym roczniku to rybaczka mogę odpalić".Michał , czy na drugiej stronie odznaczenia jest rok 1866?pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 Z przyjemnością przyjmę ów podarek!Pozdr MJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 to bylem ja i nosze ta 5 w portfelu bo moze kiedys sie zjawisz na piwie jak sie umawialismy do zobaczenia na bajzlu wujek ))))O)))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IRONRAT Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Efes,wybierasz się może na moto?Ironrat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 Jest to Pruski Krzyz wojenny z roku 1866. Wstazka z czterema paskami (kolejnosc od zewnatrz -zolty cienki,bialy cienki, czarny szeroki,bialy cienki, zolty cienki). W tym stanie warty nie wiecej jak 25 zl."Id kolegi pawcia75 z P.S" , Twojego odznaczonka.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 martin i jak bylo wczoraj jakies ciekawe trafienia pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Najpierw byliśmy w pewnej starej wsi koło Łodzi , trafiłem duuży guziczek i na tym się skończyło :), potem pojechaliśmy szukać pewnej karczmy i znowu trafiłem guzik ( carski ale bardzo poważnie uszkodzony), potem obcykaliśmy dworek i przyległy PGR jako opcjonalną miejscówkę i pojechaliśmy do L. i tam też lipa: dorzuciłem tylko jeden guziczek, 3 boratynki i 2 kopiejki + dopadł nas Efes:). Póżniej Efes z Michałem pojechali dalej walczyć z żywiołem" a ja z Konradem wróciliśmy do Łodzi.Ogólnie jak dla mnie wypad był bardzo sympatyczny lecz niestety mało efektywny.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychpod Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 byłem wczoraj rowerem w niesłukowie i jak zwykle zajechałem na cmentarz patrze i nie wierze jakiś dziad kopał w grobie chyba w niedziele ; zostawił manierke i pare łusek zeby dziada pokreciło!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Przechodziłem koło tego cmentarza w środę w zeszłym tygodniu i miałem wrażenie że ktoś się tam kręci ale spieszyłem się na PKS więc nie wlazłem, (moze to wtedy było) a szkoda zakopałbym dziada w tym dołku co go kopał.Pozdr MJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Wczoraj byłem na 2 godz. we W. , tam przy rzeczce gdzie kiedyś wyszły manierki: cała łódeczka Mausera, kilkanaście dupek" od Mośka, 3 łuski Mosina i jedna łuska myśliwska RWS.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 czyli jak na W to kaszana pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Kaszana i lipa do n-tej potęgi :)Obercie w przyszły weekend? ;)pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 Witam.Słyszałem, że na Rudzie Pabianickiej istniał obóz dla jeńców. Podobno pozostały po nim baraki SS. Ma ktoś z Was może zdjecia tych baraków.Ja mam takie ale nie wiem czy to o te obiekty chodzi?Pozdrawiam.M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 tak martin Dzisiejszy wypad to klamra carska z orlem))))))))))) 1 zastepcza carska i medal fotki jak mlody je obrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IRONRAT Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 Budynki pozostałe po tym obozie są dziś zamieszkałe.IronratPS. SS nie miało z tym nic wspólnego. To był obóz dla lotników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Mauser Napisano 20 Maj 2006 Autor Share Napisano 20 Maj 2006 W czasie elektrolizy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Mauser Napisano 20 Maj 2006 Autor Share Napisano 20 Maj 2006 A to po elektrolizie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.