Skocz do zawartości

Grupa Łódź

Mlody Mauser

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 280
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
O ja Efez masz rybaka! Podaruj mi go albo się na coś wymieńmy, bo jeden stały bywalec tego forum ;) nicka nie wsponmę, obiecał mi taką monetkę i na obietnicy się skończyło:)Tylko co ja ci mogę zaoferować a zresztą bedziesz na motobajzlu to pogadamy.
Pozdr MJ

Jagoda: czyżbym to czasem nie był ja :)?

Dzisiaj na 2,5 godzinki wyskoczyłem pod Z. , tam gdzie byliśmy w sobotę , efekt : 36 łusek Mausera, 2 łuski Mosina , 16 łódeczek i 5 zyla na otarcie łez ;).

pzdr.

Jest to Pruski Krzyz wojenny z roku 1866. Wstazka z czterema paskami (kolejnosc od zewnatrz -zolty cienki,bialy cienki, czarny szeroki,bialy cienki, zolty cienki).
W tym stanie warty nie wiecej jak 25 zl."

Id kolegi pawcia75 z P.S" , Twojego odznaczonka.

pzdr.

Najpierw byliśmy w pewnej starej wsi koło Łodzi , trafiłem duuży guziczek i na tym się skończyło :), potem pojechaliśmy szukać pewnej karczmy i znowu trafiłem guzik ( carski ale bardzo poważnie uszkodzony), potem obcykaliśmy dworek i przyległy PGR jako opcjonalną miejscówkę i pojechaliśmy do L. i tam też lipa: dorzuciłem tylko jeden guziczek, 3 boratynki i 2 kopiejki + dopadł nas Efes:). Póżniej Efes z Michałem pojechali dalej walczyć z żywiołem" a ja z Konradem wróciliśmy do Łodzi.
Ogólnie jak dla mnie wypad był bardzo sympatyczny lecz niestety mało efektywny.

pzdr.

byłem wczoraj rowerem w niesłukowie i jak zwykle zajechałem na cmentarz patrze i nie wierze jakiś dziad kopał w grobie chyba w niedziele ; zostawił manierke i pare łusek zeby dziada pokreciło!!!!!!!!!

Przechodziłem koło tego cmentarza w środę w zeszłym tygodniu i miałem wrażenie że ktoś się tam kręci ale spieszyłem się na PKS więc nie wlazłem, (moze to wtedy było) a szkoda zakopałbym dziada w tym dołku co go kopał.
Pozdr MJ

Wczoraj byłem na 2 godz. we W. , tam przy rzeczce gdzie kiedyś wyszły manierki: cała łódeczka Mausera, kilkanaście dupek" od Mośka, 3 łuski Mosina i jedna łuska myśliwska RWS.

pzdr.

Witam.
Słyszałem, że na Rudzie Pabianickiej istniał obóz dla jeńców. Podobno pozostały po nim baraki SS. Ma ktoś z Was może zdjecia tych baraków.
Ja mam takie ale nie wiem czy to o te obiekty chodzi?
Pozdrawiam.
M

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie