Skocz do zawartości

Minelab GP 3000/3500

VanWorden

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Czy jest na forum ktoś używający ktoregoś z tych wykrywaczy?
Jeśli tak to proszę o opinię użytkownikow.. Plusy i minusy, zarowno przy poszukiwaniach złota jak i ormalnych" poszukiwaniach..

Pozdrawiam

VW
Napisano
Czy jest na sali lekarz?? Rzecz niebywała VW zainteresował sie tymi cholernie ciężkimi, niewyważonymi i nieczułymi Minelabami. Czyżby XLT nie widział złota?

Sorki VW że nie na temat ale Minelab zawsze dostawał od Ciebie baty ;)
Napisano
Witam!

Ejże Panowie, baty zbierał ode mnie głownie Explorer bo zrozumieć nie mogę jak można robić sprzęty dla poszukiwaczy złota (czyli z natury wytrzymałe i solidne) i wyprodukować taką kichę jak Eplorer:) Samą kompanię też gonię za ich nachalny marketing, to fakt.. Np.w ich najnowszej reklamowce wykrywacze VLF są opisane jako Toys", czyli zabawki! Dopiero ich patent tzw. V Flex (stosowany w modelach Terra) zasługuje na miano serious"(poważny) a szczyt technologii to oczywiście system BBS i FBS! Szczyt bezczelnosci raczej:)

Zdania co do XLT, Mixerka etc. nie zmieniam, bez obawy..
Chodzi tylko o to że latem planuję wybrać się na Syberię w poszukiwaniu samorodkow (bo milionerem nie jestem ale chciałbym nim być:)) a model GP to solidny, choć ciężki, kawałek sprzętu do poszukiwań samorodkow. To wykrywacz typu PI, ktory ponoć radzi sobie rewelacyjnie z mineralizacja gruntu i na złoto jest debeściakiem.. XLT i owszem złoto znajduje (niektorzy wiedzą o czym mowię:)) ale choćbym nie wiem co w nim kombinował i jakiego nowego Mixerka nie wymyślał to przecież nie zrobie z niego PI.. A to naprawdę dłuuuuga droga i głupio będzie wracać z pustymi rękoma:)

Pozdrawiam

VW
Napisano
VW,przepraszam za post powyżej.
Dawno mnie nic tak nie zaskoczyło jak to,że pisałem na forum o 12-stej w nocy.
Ech,Święta...... ;)
POzdrawiam i przepraszam,
Witek.
  • 1 year later...
Napisano
VanWorden-jak wudał się wypad na Syberię,pytam ponieważ sam jestem ciekaw jak wykrywacze typu Minelab GP 3500\\4000 radzą sobie w terenie.Czy warto zainwetować w taki sprzęt chcąc coś z niego wykszesać na naszych terenach.Mało jest opisane na forum odnośnie tego sprzętu pewnie nie wielu z niego korzysta gdyż cena nie jest zbyt przystępna.Wznawiam wątek z myślą że jakiś szczęśliwy posiadacz bądz testujący podzieli się swoim doświadczeniem i spostrzeżeniami podczas pracy na tym sprzęcie.Bardzo jestem ciekaw co i jak w tym temacie!!!
A tak Apropo za co VanWorden zebrał baty zawiązując tak ciekawy wątek?

pozdrawiam Danger
Napisano
Witam.

Syberii na razie nie było.. To poważna wyprawa, gdzie wszechwładna rosyjska biurokracja jest najmniejszym problemem z jakim może się spotkać poszukiwacz;)
Co do GP to w skrócie mogę powiedzieć, że w 90% można go zastąpić innymi, niemniej skutecznymi a bardziej uniwersalnymi sprzętami. Mowa oczywiście o złocie bo nie widzę racjonalnego uzasadnienia do używania go do standardowych" poszukiwań..
Jeśli chodzi o wyprawę to była nieco gdzie indziej, będę pisał więcej w kolejnych numerach Thesaurus News.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Witam,mam jeszce takie pytanie odnońie tego sprzętu czy np.poradziłby sobie z namierzeniem złotych bądz srebrnych monet zalegających w pojedynczych egzęplarzach na głębokości np. 80cm. Równierz jak to się ma w przypadku napotkania jakiegoś srebrnego naczynia wielkości 15cm na 15cm na około 2m głębokości na terenie średnio zaśmieconym.Chodzi o to czy ten sprzęt potrafi wyselekcjonować takie przedmioty?

Pozdrawiam!
Napisano
Nie, nie da sobie rady z pojedyńczą monetą na tej głębokości.. Podobnie zresztą ze srebrnym naczyniem. Tzn. można do tego użyć, ale ten sprzęt nie ma dyskryminacji i byłaby to masakra chyba, że monety czy naczynie znajdowałoby się na pustyni lub innym totalnie niezaśmieconym terenie:)
Patent, który możesz ewentualnie wziąć pod uwagę w przypadku tych pojedyńczych monet to Periscope Probe". Jest to taki super krecik w którym wbijasz szpilę bezpośrenio nad sygnałem i w ten sposób namierzasz i identyfikujesz dany cel.. Bardzo rzadkie urządzenie, ale skuteczne.

Pozdrawiam

VW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie