Guest Posted May 25, 2003 Share Posted May 25, 2003 Czy ktos wie cos wiecej o tym wydarzeniu? zamieszczona powinna byc mapka obok :) sam robilem wiec jest malo precyzyjna ale oddaje mniej wiecej to oczym jest mowa. Nie mam pewnosci co do miejsc polskiej artylerii. To sa teorie oparte na opowiesciach ludzi i ksiazce. Wiecej szczegolow. Prosze o kontakt! Szczegolnie osoby z Lodzi lub okolic. Sam mieszkam 3km od miejsca zdarzenia.Na mapce jest blad. Pz.IV a/b nie c/d :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 25, 2003 Share Posted May 25, 2003 mam problemy z zaladowaniem mapek :) help! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagoda Posted May 25, 2003 Share Posted May 25, 2003 Z tego co sie orietuje to musisz byc zalogowany zeby dodac zdjecie.A po drugie zdjecie musi byc w formacie jpg.Co do wydarzen to jest to fragment bitwy nad bzura.W tym rejonie operowala GO Skotnickiego.A.Zawilski pisze ze doszlo w okolicy wsi Orla do walki polskiej kawaleri (8 psk i 2 Pulku szwolezerow rokitniaskichz wycofanym spod Lesnierza odzialem czołgów" ktora wygrali Polacy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gunship! Posted May 26, 2003 Share Posted May 26, 2003 oto spozniona mapka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gunship! Posted May 26, 2003 Share Posted May 26, 2003 oto spozniona mapka! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gunship! Posted May 26, 2003 Share Posted May 26, 2003 i druga.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagoda Posted May 26, 2003 Share Posted May 26, 2003 gunship zajzyj w czwartek do cottona al.politechniki przy akademikach polibudy tam bedzie kilku specow od tematu godz 19.00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagoda Posted May 26, 2003 Share Posted May 26, 2003 errata jest zajzyj powinno byc zajrzyjPozdr.M.J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gunship! Posted May 27, 2003 Share Posted May 27, 2003 hmmm raczje nie dam rady :) sesja tuz tuz an uniwerku ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagoda Posted May 27, 2003 Share Posted May 27, 2003 No trudno ja tez jestem na UŁ i znam ten bol.A co do złoączonej mapki myśle ze to co na nia naniosłes moze odpowiadac prawdzie.Jak dotad nie widziałem w zadnej ksiazce szczegolowego opisu tego starcia.Szkoda tylko ze nie jest to mapa z topograficzna i w wiekszej skali.Ustawienia wojsk a szczegolnie artylerii w duzej mierze zalerzy od ukształtowania terenu.Jezeli chcesz moge sie z toba spotkac w wolnej chwili i poczeszmy te okolice z wykrywaczem.Jednak zaznaczc musze ze tereny bitwy na bzura sa ostro przeryte ale sprawdzic nigdy nie zawadzi.Jakby co pisz na pirvaPozdr.M.J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 28, 2003 Share Posted May 28, 2003 Sam się zastanawiałem, jak to mogło wyglądać, ale z opisów nic naprawdę nie wynika. Tyle tylko, że nasi stali we wsi przygotowani, natomiast niemcy wyjechali jakoś z lasu, przez pole, wprost pod nasze lufy. Może jakaś łuska przy odrobinie szczęścia się trafi.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.