Skocz do zawartości

Rupert Butler -SS-Hitlerjugend" historia 12 dywizji pancernej waffen ss

scapa flow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Książka bardzo ciekawa . Warto kupić. Potwierdzam. Wydawnictwo OSKAR wydało z reszta jeszcze co najmniej trzy pozycje warte uwagi i zakupu : Dywizja Fuhrera - Leibstandarte SS Adolf Hitler autor James J.Weingartner i SS Wiking autor też R. Butler oraz chyba najciekawsza w/g mnie : Żołnierze zagłady Dywizja SS Totenkopf 1933-1945 autorzy W. Charles i Jr. Sydnor.
Napisano
Scapa flow, nie kupuj tego g...

Książki Butlera są swoistą parodią książek historycznych, pełno tam błędów i zwykłych wymysłów autora. Zwłaszcza jego Wiking" to zwykła farsa.

Jedyna dobra pozycja o 12 SS to książki Meyera - dwa tomy.

A Oskar" wydawał takie kwiatki, że już go nie ma (zbankrutował)
Napisano
Mogę, ale po co ;-)

Hubert Meyer The 12th SS. The History of the Hitler Youth Panzer Division" Volume One and Two, pierwsze wyd 1994, potem też wznowiona.

Oczywiście też to i owo napisane średnio, ale jednak 1200 stron to 1200 stron. Jak na razie najlepsza.
Napisano
Jeśli chcesz ją kupić, to faktycznie będę Ci ją gorąco rekomendował. Pełne spektrum wiedzy o dywizji!

Obawiam się, że pewnym problemem może być tylko cena. Ja za swoją w USA dałem ponad 40$ (za oba tomy), pewnie w internecie będzie jeszcze droższa (albo tańsza :-)), niemniej warto wydać te pieniądze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie