scapa flow Napisano 16 Grudzień 2005 Autor Napisano 16 Grudzień 2005 Witam,Czy ktos z uzytkownikow forum czytal te ksiazke i moze sie podzielic opinia na jej temat.Chce je poznac zanim kupie te pozycje.dzieki
wulfgar Napisano 16 Grudzień 2005 Napisano 16 Grudzień 2005 Jest to jedno z lepszych opracowań na ten temat.Dobra dokumentacja fotograficzna i faktograficzna.Polecam.
JanW Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 Książka bardzo ciekawa . Warto kupić. Potwierdzam. Wydawnictwo OSKAR wydało z reszta jeszcze co najmniej trzy pozycje warte uwagi i zakupu : Dywizja Fuhrera - Leibstandarte SS Adolf Hitler autor James J.Weingartner i SS Wiking autor też R. Butler oraz chyba najciekawsza w/g mnie : Żołnierze zagłady Dywizja SS Totenkopf 1933-1945 autorzy W. Charles i Jr. Sydnor.
scapa flow Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Napisano 17 Grudzień 2005 dzieki chlopaki za wasze opinie!!!
Duncam Napisano 18 Grudzień 2005 Napisano 18 Grudzień 2005 Scapa flow, nie kupuj tego g...Książki Butlera są swoistą parodią książek historycznych, pełno tam błędów i zwykłych wymysłów autora. Zwłaszcza jego Wiking" to zwykła farsa.Jedyna dobra pozycja o 12 SS to książki Meyera - dwa tomy.A Oskar" wydawał takie kwiatki, że już go nie ma (zbankrutował)
scapa flow Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Napisano 19 Grudzień 2005 To z tego powodu nie wyszlo kolejne wznowione wydanie ksiazki - wydawca splajtowal.
scapa flow Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Napisano 19 Grudzień 2005 Ej, Dunkama mozesz podac tytul/y dziela Meyera.
Duncam Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 Mogę, ale po co ;-)Hubert Meyer The 12th SS. The History of the Hitler Youth Panzer Division" Volume One and Two, pierwsze wyd 1994, potem też wznowiona.Oczywiście też to i owo napisane średnio, ale jednak 1200 stron to 1200 stron. Jak na razie najlepsza.
scapa flow Napisano 20 Grudzień 2005 Autor Napisano 20 Grudzień 2005 Dzieki stary,zaraz zaczne tego szukac na ebay'u.
Duncam Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 Jeśli chcesz ją kupić, to faktycznie będę Ci ją gorąco rekomendował. Pełne spektrum wiedzy o dywizji!Obawiam się, że pewnym problemem może być tylko cena. Ja za swoją w USA dałem ponad 40$ (za oba tomy), pewnie w internecie będzie jeszcze droższa (albo tańsza :-)), niemniej warto wydać te pieniądze.
scapa flow Napisano 21 Grudzień 2005 Autor Napisano 21 Grudzień 2005 Dunkam,Mieszkam w UK, wiec do takich cen ksiazek niestety :(, ale bylem zmuszony sie przyzwyczaic.jednakze dzieki za orietacyjna cena.thx
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.