pascal Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Napisano 15 Grudzień 2005 Witam! jak macie jakies ciekawe foty zbombardowanych mostow i wiaduktow to zapraszam o umieszczanie ich tu.pozdrowka
pascal Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Napisano 15 Grudzień 2005 to moja fotka macie cos podobnego?swoja droga ciekawe gdzie to:)
zelig Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 To jest chyba most na Renie w Kolonii (w tle widać katedrę). Zbieg okoliczności, bo wczoraj oglądałem niem. kronikę z '46 jak go odbudowują Brytyjczycy.Fajny temat. A jaki metaforyczny :) Też miałem podobny pomysł, z tym, że zawęziłbym mostologie do terenów Polski (przynajmniej na razie).
pascal Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Napisano 15 Grudzień 2005 witaj! jak ju zzeskanowalem zobaczylem na odwroci eolowkiem napis Kohln-Dorn most przy dworcu głownym takze super:) tez uwazam ze super temat ale mysle ze wszystki enie tylko polska latwiej zdobyc foty :) a skad zobaczyc tak akronike wlasnie konkretnie tego mostu co widziales?-pozdrowka
zelig Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Np. to jest most na Odrze w Fürstenberg (dzisiaj: Eisenhüttenstadt).
zelig Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 A to kadrografia z wyczekującym nastrojem z mostu we Frankfurcie n. Odrą, luty/marzec '45
zelig Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Kadry z Feuertaufe", wrzesień '39, przepraszam za nienajlepszą jakość odbioru (co to za most?)
zelig Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Z tego samego filmu i też nie wiem gdzie (pewnie Wisła?)W Feldzugu" były jeszcze zniszczone polskie mosty, z najbardziej chyba obfotografowanym mostem w Tczewie na czele.W dalszym ciągu jest nie rozwiązana zagadka wieeeelgachnego mostu kolejowego na Wiśle stąd: http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=172830#173108 (pod koniec wątku)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.