snajper-s1 Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Napisano 15 Grudzień 2005 Jestem początkującym poszkiwaczem i interesuje mnie wszystko co związane jest z moimi terenami. Chciałbym mieć więcej info na temat I wś w Bieszczadach. Podawajcie jakieś linki do stron, lub bibliografię, która jest na temat.
pająk Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Ciekawe relacje były w almanachu karpackim Płaj" - obszerne i wiarygodne artykuły. Myślę, że sporo materiałów znajdziesz w bibliotece lub czytelni WSIiZ w Rzeszowie lub na UR. Różne rzeczy z Płaja" kiedyś odbijałem. Jeśli odgrzebię w moim bałaganie to w wolnym czasie mogę Ci zrobić ksero.
snajper-s1 Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Napisano 15 Grudzień 2005 DO pająkaJakbyś mógł to podeślij te skany. Mam różne nr Płajów, napisz w których jest coś ciekawego, to może je znajdę(podaj nr )
pająk Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 To nie są skany tylko kserówki :)Jeśli masz Płaje to jaki problem znaleźć to co Cię interesuje? Wyszło do tej pory jakieś 30 numerów więc i szukania niedużo. Nie pamiętam, z których numerów robilem kserówki, przeglądnąłem chyba wszystkie - no i wybierałem materiały ciekawe dla mnie, a Tobie może się podobać coś innego.Sporo o I wojnie oferuje księgarnia internetowahttp://www.historyton.pl/catalog/index.php?cPath=58Poza tym biblioteki i czytelnie... Musisz trochę samodzielnie popracować. Jak będę miał cokolwiek wolnego czasu to spiszę co ciekawsze rzeczy z bibliografii.Powodzenia.
pupil Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 cze snajper.a gdzie dokladnie mieszkasz?bo lubuje sie w Twych okolicach,zwlaszcza w ok dwernika..
snajper-s1 Napisano 16 Grudzień 2005 Autor Napisano 16 Grudzień 2005 Ja mieszkam w gm. Zagórz, czasami jeżdże na wykopki w Bieszczady, a zwykle to kopie bliżej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.