Skocz do zawartości

I wojna światowa w Bieszczadach

snajper-s1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jestem początkującym poszkiwaczem i interesuje mnie wszystko co związane jest z moimi terenami. Chciałbym mieć więcej info na temat I wś w Bieszczadach. Podawajcie jakieś linki do stron, lub bibliografię, która jest na temat.
Napisano
Ciekawe relacje były w almanachu karpackim Płaj" - obszerne i wiarygodne artykuły. Myślę, że sporo materiałów znajdziesz w bibliotece lub czytelni WSIiZ w Rzeszowie lub na UR. Różne rzeczy z Płaja" kiedyś odbijałem. Jeśli odgrzebię w moim bałaganie to w wolnym czasie mogę Ci zrobić ksero.
Napisano
To nie są skany tylko kserówki :)
Jeśli masz Płaje to jaki problem znaleźć to co Cię interesuje? Wyszło do tej pory jakieś 30 numerów więc i szukania niedużo. Nie pamiętam, z których numerów robilem kserówki, przeglądnąłem chyba wszystkie - no i wybierałem materiały ciekawe dla mnie, a Tobie może się podobać coś innego.

Sporo o I wojnie oferuje księgarnia internetowa
http://www.historyton.pl/catalog/index.php?cPath=58

Poza tym biblioteki i czytelnie... Musisz trochę samodzielnie popracować. Jak będę miał cokolwiek wolnego czasu to spiszę co ciekawsze rzeczy z bibliografii.
Powodzenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie