Skocz do zawartości

sturm prosto z ziemi

fanatyk6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
oj jak mało wiesz o swoim miescie, z tamtąd miałem tez orginalne dwóstronne kamo ss i masę fajnych fantów. w tym sporo mundurówki
Napisano
Ja mam parke zimową ss ta z futerkiem, ale o stg nie slyszalem i nie dam sobie wkrecać ,a ten stg wyszedl na wybrzezu ,bylo glosno o tym min na forum swegoczasu...
Ucho od śledzia ,pancer :P
Napisano
nie ma wuja!!! panie pik. bo te fotki jak i wiele innych ja wysyłałem do Simona.. a tego sturma zabierałem bo gosc trzymał w domku na działkach koło lotniska. detct tak mówie o tym z linka. to moje foty.
Napisano
pancer to w MOB, A co na wsi.......
Szkoda że nie słyszałeś o tej sprawie z lat 60' kiedy zastrzelili syna dygnitarza w lesie..........
Napisano
NAJLEPSZE JEST TO,ŻE W POLSCE SZTURMA (w niezłym ztanie) KUPISZ(bo sam widziałem w darłówku)ZA 4000ZL,A W AWGANISTANIE LEŻĄ NA STOSACH OBOK MAUSERKÓW PPSZ I INNYCH POSZUKIWANYCH PRZEZ NAS RZECZY-NIC NIE ZDEKOWANE I MOŻESZ JE WZIĄĆ ZA SZKLANKE WODY+BUŁKE!!!--O ZGROZO!!!
Napisano
własnie oglądałem reportaż z Wąchocka. Mają tam w muzeum dwa szturmiki w niezłym stanie. Przełączyłem jak pokazywali te szturmy a potem był wywiad z opatem zakonu cystersów, wnioskuję więc że muzeum mieści się na terenie zakonu.
Napisano
Wracając do sedna Waszej dyskusji, to odkrycia STG 44 ukrytego w skrzyni (ponoć w zasobniku na lufy do Flak 38)dokonano na wiosnę tego roku w Borach Tucholskich, z tym że drewniana kolba rozpadła się, natomiast część sprężyny tkwiąca w owym drewnie została poważnie nadgryziona przez korozję. Razem z STG ukryty był jeszcze 98 k. Znalazca określił swe odkrycie jako depozyt powojenny. Jest to wysoce prawdopodobne, bo w tamtych okolicach takie depozyty zdarzają się często. Ten STG na zdjęciu posiada drewno, które wygląda na oryginalne, może jednak dla potrzeb zdjęcia został trochę podrasowany" i chodzi tu o tego samego STG?
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie