Skocz do zawartości

WERTMARKE...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

po odprysku nie został nawet ślad, z tego wszystkiego nie podoba mi sie tylko ten rdzawy kolor, duzo bardziej wolalem ten wczesniej, ale w ten sposób jest dużo bardziej czytelna

w czasie smażenia taki poszedl dym, ze okap nie nadążał ehehe a potem cały zlew usyfiony takim tłustym szlamem.. łapy też... w kazdym razie nie zbieram żetonów/wertmarek i jest na wymiane

Napisano
eee tam jaka culpa :]
Troche mnie ten sposób mile zaskoczyl, bo swojego czasu smażyłem" odznakę z takim samym piaskiem i prawie nic nie pomoglo, piasek dalej scementowany
  • 3 weeks later...
Napisano
Pewnie moja też jest nie do zidentyfikowania.. Znalazłem ja w okolicy dawnej Kaffeehaus Pirscham (Bierdzany) we Wrocławiu. Może ktoś wie, jak nazywal się właściciel kawiarni? Albo jakiś inny pomysł na rozwinięcie tajemniczego " (może Zorro? :)
  • 11 months later...
Napisano
Czołem! Trafiłem tu przez Pirscham, bo właśnie gromadzę materiały o kawiarni...Właściciel Kaffehaus Pirscham na pocz. 20w nazywał się Jul(ius?) Heider, więc z tym Z(orro) raczej nie ma wiele wspólnego...Chyba, że w latach 20ych coś się zmieniło, spróbuję sprawdzić
  • 6 months later...
  • 3 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie