Jump to content

Minelab Explorer II

garbi

Recommended Posts

Jest to nowy wypust Minelaba i watpie zeby już go ktoś testował u nas. Z tego co wiem zpewnością ma poprawiony system montażu cewki ( nie wyrabia się jak w xs). Nato miast co do szukania to elektronika jest na podbudowie xs więc szukać powinien tak samo, raczej ciężko przy nim o jakieś udoskonalenia (pewnie cos tam poprawili). Chyba że ktoś potrafi zaskoczyć super nowinką ale w co wątpię!
Myśle że na jego temat coś więcej będzie można powiedzieć za kilka m-cy.
Cierpliwości i pozdrawiam!

siemka

Jeżli chodzi o Eksplorera XS II , to jestem chyba w tej chwili jego jedynym posiadaczem w Polsce , mam go od 2 tygodni i trochę z nim już polatałem. Australijczycy zrobili w nim kilka zmian zarówno w budowie jak i oprogramowaniu. Jeżeli chodzi o budowę to zmieniono wyjście słuchawkowe na duże , podłokietnik jest wykonany z innego materiału ( może teraz nie będzie pękał ) tak samo cewka wykonana jest z innego materiału , dolnik jest wykonany z włókna węglowego co nieco zmiejszyło wagę i po dołożeniu podpórki dało lepsze wyważenie , dodane są też nowe słuchawki ( super ) to odnośnie budowy. Wprowadzono też nowe oprogramowanie i chyba udoskonalono cewkę bo czuje się to w terenie. Dożo by trzeba o tym pisać dlatego najlepiej napisz do mnie na priva wtedy opiszę ci więcej na jego temat. Ale jedno już teraz mogę ci powiedzieć na pewno , tam gdzie Eksplorerem XS I już nic nie mogłem znaleść , Eksplorerem XS II znalazłem jeszcze sporo przedmiotów.

• 1 month later...
Pojawił się w ofercie sklepu viking. Tylko dlaczego jest taki drogi. Na stronie
http://www.kellycodetectors.com/minelab/minelab-explorer.htm
oferują go za 1395$ ale to już ze wszystkimi bajerami jak torby cewki osłony na cewki itd. mają też zestawy tańsze typu wykrywacz plus jakieś tam akcesoria. No nie wiem chyba go kupię bo jest niezły ale w US.

To jeszcze ja. Obejrzałem tą ofertę.

Nie mam żadnego interesu żeby Ci odstręczać Kellyco (chociaż faktycznie nie lubię tej instytucji), ani raić Ci zakupy w Polsce (bo jak Ci się zepsuje to i tak trafisz do mnie, niezależnie gdzie kupisz).

Zauważ, że te akcesoria to jak paciorki dla murzynów! Jakąś wartość ma jedynie sonda 18 cali (ale trzeba odddzielnie zaplacic za jej transpot).

No i od Kellyco dostajesz dożywotni serwis konsumencki polegający na tym, że możesz do nich zadzwonić i pogadać.

Być może coś w zestawie jest wiecej, bo nas Polaków zachodnie firmy traktują gorzej i nie załączają niektórych akcesoriów (np. dodatkowych zasobników na baterie).

To potośmy Grom do Iraku wysyłali ?!

:-)

proscan

Miałem na myśli takie podstawowe akcesoria które moim zdaniem powinny znaleźć w standardowym wyposażeniu np ładowarki czy akumulatorki. Swoją drogą muszę sprawdzić co pisze Minelab o wyposażeniu podstawowym. Po drugie przegłądałem również oferty dystrybutorów z krajów europejskich , no i rzeczywiście cena była podobna do polskiej ale dotyczyła wykrywacza plus dodatki murzyńskie i nie tylko. Nie będę pisał gdzie widziałem ofertę na wykrywacz z ładowarkami jako dodatkowe wyposażenie bo nie chcę nikogo urazić i wcale nie wykluczone że tam nie nie kupię, ale łatwo to sprawdzić kto ma taką ofertę. Ale jeżeli mógłbyś mi przesłać namiary, gdzie w Polsce można kupić Explorera II oprócz Pana z którym nie chcę się wdawać w kłótnie ani krytykować jego oferty, to byłbym wdzięczny. Oczywiście na priva żeby bocian sie nie czepiał.

pozdrawiam

PS Ze stanami nie mam problemu sporo tam znajomych, a codziennie leci tam znajomy znajomego.

Byc może ceny u Pana o którym pisałem są tak skonstruowane żeby miał jakieś pole manewru (rabat itd) albo jak trafi na snoba co nie patrzy na kasę to ma dodatkowy zarobek? Nie ale powtarzam nie krytykuję oferty polskich dystrybutorów, w końcu to ich interes.

pozdrawiam

Na Minelaba w Polsce wyłacznośc ma tylko jedna firma z Warszawy.

Jeśli ktoś w Polsce jeszcze ma, to albo od nich, albo z importu prywatnego".

Ja do kwestii handlowych się nie mieszam - zwracam uwage tylko na pewne okoliczności które należy wziąść pod uwagę kupując wykrywacz za granicą.

Wiadomo, że jesli importer prywanty nie zapłaci 9% cała i 22% VATu liczonego od całości razem z kosztami transportu i nie musi z nikim dzielić się zyskiem - bo jakiś zysk też musi być - to będzie taniej.

ale...

proscan

PS
co do akcesoriow, to Minelab załączył taką notkę w instrukcji do Explorera II:

e względu na mnogość dostępnych opcji, wykrywacz może być dostarczany wraz z wyposażeniem różniącym się w zależności od modelu i kraju do którego jest przeznaczony."

Czytaj: polaczki dostaną wersję minimum.

Uważam to za skandal.

Jak ktoś che sę wyżalić to mogę podac adres gdzie należy pisać (ale po angielsku).

Drogi Panie Lawyer,
Wydaje mi sie, że to ja jestem jak Pan pisze Panem z którym nie chcę się wdawać w kłótnie (?)ani krytykować(?) oferty"
w tym co Pan tu pisze rozmija się Pan z prawdą.
Ceny Explorerów II w Europie sa nastepujace:
Niemcy
1499 Euro ze słuchawkami
1849 Euro z wieloma dodatkami
Francja
1649 Euro ze słuchawkami
Wlk. Brytania
1099 Funtów z dodatkami
W każdym wypadku cena jest wyższa niż w Polsce.

Pyta Pan dlaczego tak drogo. A dlaczego mamy jeden z najwyższych VATów w Europie ?

Tego, że ceny towarów w USA są podawane bez VAT to Pan pewnie do tej pory nie wie...

Oraz tego, że wkrótce Minelab bedzie dodawał do Explorerów na rynek polski gratis akumulatory oraz ładowarki, tak jak zaczął to robić w innych krajach.

Adam Rudnicki

Z całym szacunkiem powtarzam że nie mam zamiaru wdawać się w żadne przepychanki słowne na forum jak to niektórzy robią przy okazji wyborów najlepszego wykrywacza. Natomiast cieszy mnie fakt że akumulatorki oraz ładowarki będą w komplecie. W zasadzie to chyba było to co najbardziej mnie niepokoiło w polskiej ofercie. Jeżeli chodzi o Pana to jeżeli W jakikolwiek sposób został Pan dotknięty moimi postami to przepraszam.

pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information